Певањем је почела да се бави још у основној школи, где се увек издвајала на „посебан начин због боје гласа и технике певања. Наступила је на многим приредбама и манифестацијама где је знала да буде и водитељ због свог шарма и начина комуникације.

Професионално бављење певањем започиње у својој 19-ој години у Суботици у ресторану "Београд". Касније креће у освајање целе Војводине, Црне Горе (приморје), Србије. 1989. године у тадашњем Титограду (Подгорица) са КУД-ом одлази на турнеју: Белгија, Шведска, Данска… где оставља одличан утисак код публике и прави пословне контакте за касније. 1992.одлази у Канаду, Торонто, а после креће у успешно освајање Европе: Хановер, Салзбург, Инсбрук, Базел… За све време наступања по Европи, Ћана осваја три оскара као најбољи радни певач.

Схвативши колико је публика и колеге поштују, преко колеге Недељка Бајића-Баје ступа у контакт са хит-мејкером Новицом Урошевићем, познатим и под надимком Ујка Ноле. Одмах успостављају одличан контакт и договор за сарадњу. Године 1998. у периоду од јануара до маја завршава свој први ЦД под називом „Надам ти се" и остварује велики пробој на музичку сцену. Исте године на фествалу „Моравским бисерима добија прву награду публике са песмом "Казни се сам".

Фото: АТА имагес

 

Успех са првим ЦД-ом отвара јој лепу и успешну путању у музици и медијама и тако 2000. године остварује успешну сарадњу са Синовима Мањаче и снимају песму под називом "Брат и сестра", песма постаје хит и остаје евергрин у народној музици.

20. октобра 2001. године, Ћана се удаје за човека својих снова Драгана Митровића-Рељу. Исте године прелази из Добоја са својим мужем Рељом у Београд и 2002. године постаје званично Бограђанка и добија још један златни мелос. Ћана и Реља 2003. године, истог дана и месеца када су овековечили своју љубав, добијају сина Луку. Данас је Ћана срећна и задовољна жена, која живи у породичној хармонији, ниже успехе из године у годину на професионалном плану.

Ћана је поред успешне каријере имала и тешке периоде у животу, о чему је и сама говорила у медијима.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

- Није било никаквих симптома, једноставно сам једно јутро устала и помислила да треба да идем код лекара. Када ми је саопштено да имам тумор, себи сам рекла: "Добро, у животу сам имала много борби које сам добила. Ова је мало тежа, али ћу и њу добити." Ту болест сам схватила као упозорење, а не као казну. Била сам сигурна да ћу изаћи као победник, ниједног момента се нисам уплашила - испричала је Ћана.

Данас је једна од најтраженијих певачица поготово што се тиче приватних весеља и свадби, а сваки њен наступ буде виралан на друштвеним мрежама, због њеног појављивања на тезгама. Ћана је пре неколико година побрала симпатије многих када се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем се види да се певачица довезла камионом на једну свадбу да би певала младенцима, а недавно је испричала још једну анегдоту с наступа.

- Изненађења су постала мој заштитни знак, а људи ме већ дуго зову са неким блесавим, врло смешним идејама. Сви желе да буду другачији, па ме више не чуди ни када ме питају да се спустим са завесе или плафона. Дешавало се да морам да ходам по неким даскама, па сам молила бога само да не пропаднем, па да им баш не будем изненађење за памћење - рекла је Ћана.

БОНУС ВИДЕО: