Iako mu je pozicija selektora fudbalske reprezebtacije na klimavim nogama, Dragan Stojković Piksi,nedavno je istakao da od funkcije u FSS - ne živi, što je kristalno, jer na njegovoj imovinskoj karti ima svašta - od luksuzne vile, preko stanova, do skupocenih kola. Naime, nakon imresivne igračke karijere, posvetio je trenerskim poslovima, te je nastavio odlično da zarađuje i nakon okončavanja profesionalnog angažmana.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Međutim, malo je poznato da je Stojković, osim baratanja loptom, ozbiljan mag za nekretnine. Mnogo novca je, naime, ulagao u kupovinu skupocenih kuća, stanova i drugih objekata koje bi potom prodao za višestruko više novca. Ali je mnoge od njih umeo i da zadrži za sebe i svoju porodicu.

Osim porodične kuće u Nišu, gde živi njegova majka, poznato je da Piksi ima vilu u strogom centru Beograda.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

- Kuća ima 246 kvadratnih metara i tri sprata. Renoviranje je odrađeno tako da je svaki sprat kao poseban stan. Piksi se odlučio na tu varijantu kako bi njegove ćerke Anja i Andrea imale svoj prostor kad dođu u Beograd - saznali su domaći mediji jednom prilikom o vili na Dorćolu, u Siminoj ulici.

Prethodno, nakon dve godine provedene u Kini, Stojković je preuzeo kormilo selekcije Srbije i negde baš u tom periodu rešio da proda vilu na Dedinju. Kupac je takođe iz sveta fudbalera, a u pitanju je bivši reprezentativac Duško Tošić.

A trenutno u njoj živi pevačica Jelena Karleuša sa ćerkama. Ovu nekretninu na nekoliko spratova do tada su izdavali jednoj ambasadi.

 

Foto: Gugl maps printskrin

 

 

Sa suprugom Snežanom se tada seli u velelepnu vilu u samom srcu prestonice, koja se godinama nalazi u njihovom vlasništvu. Novac od prodaje kuće na Dedinju rešili su da ulože upravo u zdanje u centru, pa su zato pomoćne prostorije koje se nalaze u zadnjem delu dvorišta srušili.

Piksijev luksuzni dom sada izgleda potpuno drugačije. Okrečena je u belo, ima veliku kapiju i rasvetu u dvorištu.

Od nekretnina u Draganovom posedu nalaze se još neki atraktivni objekti. Navodno, on je vlasnik vile u Majamiju, te lukszuznog stana u centru Pariza.

 

 

Stan u Francuskoj prestonici, čiji izgled ostavlja bez daha, Piksi izdaje turistima. Porodica Stojković poseduje stan od 60 kvadrata koji se nalazi u najlepšem delu Pariza, a isti rentira njihov sin Marko Stojković preko popularne aplikacije za izdavanje nekretnina.

U opisu dvosobnog Piksijevog stana stoji da se nalazi u luksuznoj zgradi, te da je opremljen po svetskim standardima. Dnevna soba kao i veći deo stana čini luksuzni nameštaj brenda "Fendi", televizor koji prikazuje sliku u 4K rezoluciji, a kupatilo je celo u mermeru. Podno grejanje postoji u većem delu stana, naglašeno je u opisu. Stan se nalazi na samo nekoliko koraka od čuvenog hotela "Plaza Athenee".

 

Foto: Instagram printskrin

 

 

Takođe, Piksi poseduje plac na crnogorskom primorju, konkretno na Rosama, gde je navodno iskeširao oko dva miliona evra za zemlju.

BONUS VIDEO: