Hrvatska pop scena iznedrila je više velikih regionalnih zvezda, a proteklih godina najveće su, bez ikakve dileme, Severina Vučković iJelena Rozga.

Šarmantne pevačice dele mnogo toga zajedničkog – pored toga što su koleginice, obožavane od Vardara do Triglava, one neguju i sličan odevni stil, više puta su nosile iste haljine i obuću, a važe i za najpoznatije Splićanke.

Foto: ATA images

 

 

Proteklih dana njih dve našle su se u žiži javnosti zbog tvrdnji novinara Bože Dobriše da je "Severinina slaba tačka Jelena Rozga", kao i da ona traži da je u intervjuima ne pitaju za koleginicu.

– Ne znam zašto je to tako, ali očigledno da joj je to bolna rana – tvrdi on.

U kakvim su odnosima Severina i Jelena Rozga?

Popularne pevačice, koje nisu poznate po tome što komentarišu ovakve navode i eksponiraju privatni život, niti se javno raspravljaju s bilo kim, nisu komentarisale tvrdnje o svom odnosu. Ipak, koliko je poznato, one su ranije bile veoma bliske.

U vreme kada su uveliko bile velike zvezde, mlada Jelena Rozga, koja je u to vreme započela solo karijeru po izlasku iz grupe Magazin, podržala je Seve na promociji albuma "Zdravo Marijo". Severina ju je osmislila kao venčanje, a među devojkama koje su bile "deveruše" našla se i Rozga.

Nosila je roze haljinu i venčić na glavi, a tih da su se intenzivno družile.
Štaviše, Jelena je u jednom intervjuu 2011. ispričala da je počela da nosi kratke suknje i haljine upravo zbog svoje starije koleginice.

Foto: ATA Images

 

 

– Kad mi je Severina rekla da imam seksi noge i da treba da nosim kratko, odlučila sam da je poslušam. I nisam zažalila. U dugim večernjim haljinama, koje sam pre često nosila, bila sam previše ukočena, a i šteta je ne pokazati od baleta lepo oblikovane noge – izjavila je Rozga i tom prilikom nazvala Seve najbolje odevenom Hrvaticom među slavnima.

– Na lepoj ženi sve lepo izgleda, ali treba imati i hrabrosti. Seve je baš posebna po tome što se usudi da nosi i otkačene kombinacije. Vrlo je maštovita, ima ukusa i sve super nosi – rekla je pevačica.

One su u ovom periodu viđane zajedno na raznim događajima, a Jelena Rozga bila je specijalna gošća na Severininom koncertu u Areni u Beogradu 2009, kao i u Umagu, dok je i Seve gostovala na Rozginom koncertu.

Čuven je i snimak na kom one 2007. na jednom koncertu, identično obučene pevaju hit "Sve bi seke ljubile mornare" grupe Magazin, ali je on u međuvremenu obrisan s platforme YouTube.

Međutim, nakon izvesnog vremena, one su prestale da se pojavljuju na istim događajima i da pominju jedna drugu, zbog čega su se pojavile glasine da pevačice više nisu u prijateljskim odnosima.

Tako je Rozga u decembru 2013. na snimanju spota za pesmu "Cirkus" upitana za njenu poznatu sugrađanku i sve je iznenadila odgovorom.

Foto: ATA images

 

 

– Uistinu ne razmišljam o njoj. Nemam vremena, jer se bavim takvim stvarima koje me potpuno obuzmu. Imam svoj put, svoje pesme i svoju publiku. Severina me ne zanima – rekla je Jelena.

Nakon izvesnog vremena, Rozga je snimila duet sa Sašom Matićem "Ti i ja", a zanimljivo je da je prethodno Severina objavila pesmu sa istim kolegom, hit nazvan "More tuge", pa su bila neminovna pitanja o ovoj baladi. Jelena je upitana koja je bolja, na šta je odgovorila da su "obe pesme divne", a zatim je usledilo pitanje u kakvom je odnosu sa Severinom.

– U dobrom – istakla je. – Sa svim svojim kolegama sam u dobrim odnosima.

Dve pevačice, važno je napomenuti, nikada nisu rekle nijednu ružnu reč jedna o drugoj, a Jelena Rozga je pre nekoliko meseci "lajkovala" Severininu objavu kojom je pozvala građane Evropske unije da potpišu peticiju za pravo žena na prekid trudnoće.

(Glossu)

BONUS VIDEO: