Хрватска поп сцена изнедрила је више великих регионалних звезда, а протеклих година највеће су, без икакве дилеме, Северина Вучковић иЈелена Розга.

Шармантне певачице деле много тога заједничког – поред тога што су колегинице, обожаване од Вардара до Триглава, оне негују и сличан одевни стил, више пута су носиле исте хаљине и обућу, а важе и за најпознатије Сплићанке.

Фото: АТА имагес

 

 

Протеклих дана њих две нашле су се у жижи јавности због тврдњи новинара Боже Добрише да је "Северинина слаба тачка Јелена Розга", као и да она тражи да је у интервјуима не питају за колегиницу.

– Не знам зашто је то тако, али очигледно да јој је то болна рана – тврди он.

У каквим су односима Северина и Јелена Розга?

Популарне певачице, које нису познате по томе што коментаришу овакве наводе и експонирају приватни живот, нити се јавно расправљају с било ким, нису коментарисале тврдње о свом односу. Ипак, колико је познато, оне су раније биле веома блиске.

У време када су увелико биле велике звезде, млада Јелена Розга, која је у то време започела соло каријеру по изласку из групе Магазин, подржала је Севе на промоцији албума "Здраво Маријо". Северина ју је осмислила као венчање, а међу девојкама које су биле "деверуше" нашла се и Розга.

Носила је розе хаљину и венчић на глави, а тих да су се интензивно дружиле.
Штавише, Јелена је у једном интервјуу 2011. испричала да је почела да носи кратке сукње и хаљине управо због своје старије колегинице.

Фото: ATA Images

 

 

– Кад ми је Северина рекла да имам секси ноге и да треба да носим кратко, одлучила сам да је послушам. И нисам зажалила. У дугим вечерњим хаљинама, које сам пре често носила, била сам превише укочена, а и штета је не показати од балета лепо обликоване ноге – изјавила је Розга и том приликом назвала Севе најбоље одевеном Хрватицом међу славнима.

– На лепој жени све лепо изгледа, али треба имати и храбрости. Севе је баш посебна по томе што се усуди да носи и откачене комбинације. Врло је маштовита, има укуса и све супер носи – рекла је певачица.

Оне су у овом периоду виђане заједно на разним догађајима, а Јелена Розга била је специјална гошћа на Северинином концерту у Арени у Београду 2009, као и у Умагу, док је и Севе гостовала на Розгином концерту.

Чувен је и снимак на ком оне 2007. на једном концерту, идентично обучене певају хит "Све би секе љубиле морнаре" групе Магазин, али је он у међувремену обрисан с платформе YоуТубе.

Међутим, након извесног времена, оне су престале да се појављују на истим догађајима и да помињу једна другу, због чега су се појавиле гласине да певачице више нису у пријатељским односима.

Тако је Розга у децембру 2013. на снимању спота за песму "Циркус" упитана за њену познату суграђанку и све је изненадила одговором.

Фото: АТА имагес

 

 

– Уистину не размишљам о њој. Немам времена, јер се бавим таквим стварима које ме потпуно обузму. Имам свој пут, своје песме и своју публику. Северина ме не занима – рекла је Јелена.

Након извесног времена, Розга је снимила дует са Сашом Матићем "Ти и ја", а занимљиво је да је претходно Северина објавила песму са истим колегом, хит назван "Море туге", па су била неминовна питања о овој балади. Јелена је упитана која је боља, на шта је одговорила да су "обе песме дивне", а затим је уследило питање у каквом је односу са Северином.

– У добром – истакла је. – Са свим својим колегама сам у добрим односима.

Две певачице, важно је напоменути, никада нису рекле ниједну ружну реч једна о другој, а Јелена Розга је пре неколико месеци "лајковала" Северинину објаву којом је позвала грађане Европске уније да потпишу петицију за право жена на прекид трудноће.

(Глоссу)

БОНУС ВИДЕО: