Za ovaj recept potrebno je vrlo malo sastojaka, a još bolje je što se brzo i lako sprema: 

  • 2 čaše od 2 dl kisele vode
  • 2 čaše od 2 dl brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • Za preliv:
  • 1-2 kašike kakao praha
  • 150 grama šećera
  • 150 g vode
  • Za valjanje
  • kokos


Priprema:

Za početak zagrejte rernu na 180 stepeni. Brašno, vanil šećer, šečer umutite sa kiselom vodom u jednoj posudi, ne zaboravite prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu. Pecite oko 20  minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Potom pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. U kokos uvaljajte svaki kolač. Uživajte!

Foto: Printskrin/Jutjub/Arijeva kuhinja

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: