Krenuli su Portorikanci vrlo snažno od samog početka. U prvoj deonici napravili su razliku, ali su potom stali i dozvolili Litvancima da se vrate, a sredinom drugog perioda igre čak i da povedu. Ipak, uporni domaćini nisu se dali i na poluvreme su otišli sa plus četiri.

Nastavili su Portorikanci da igraju sjajno i u trećoj četvrtini. Pogađali teške šuteve i solidnom odbranom uspeli su da naprave ključnu razliku, koja je prvi put bila dvocifrena čime je bilo jasno da je na pomolu senzacija. Do kraja susreta, mirno su održavali prednost i uspeli da obezbede učeće na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Hoze Alvarado sa 23 poena i Tremont Voters sa 18. Kod Litvanca bolji od ostalih bio je Rokas Jokubaitis sa 16 poena.

Portoriko će igrati u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i Srbijom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BasketNews (@basketnews)

 

Grupe na Olimpijadi izgledaju ovako:

Grupa A: Australija, Grčka, Španija i Kanada

Grupa B: Brazil, Japan, Francuska i Nemačka

Grupa C: Portoriko, SAD, Južni Sudan i Srbija

Olimpijske igre traju od 26. jula do 11. avgusta, a reprezentacija Srbije prvi meč na turniru igra protiv selekcije SAD, 28. jula od 17.15 po našem vremenu. Nakon susreta sa drimtimom, "orlove" očekuje meč protiv Portorika tri dana posle u istom terminu, a grupnu fazu zatvaraju utakmicom protiv Južnog Sudana, u subotu, 3. avgusta od 21 čas.

BONUS VIDEO: