Кренули су Порториканци врло снажно од самог почетка. У првој деоници направили су разлику, али су потом стали и дозволили Литванцима да се врате, а средином другог периода игре чак и да поведу. Ипак, упорни домаћини нису се дали и на полувреме су отишли са плус четири.

Наставили су Порториканци да играју сјајно и у трећој четвртини. Погађали тешке шутеве и солидном одбраном успели су да направе кључну разлику, која је први пут била двоцифрена чиме је било јасно да је на помолу сензација. До краја сусрета, мирно су одржавали предност и успели да обезбеде учеће на Олимпијским играма.

Најефикаснији у победничком саставу били су Хозе Алварадо са 23 поена и Тремонт Вотерс са 18. Код Литванца бољи од осталих био је Рокас Јокубаитис са 16 поена.

Порторико ће играти у групи са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и Србијом.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BasketNews (@basketnews)

 

Групе на Олимпијади изгледају овако:

Група А: Аустралија, Грчка, Шпанија и Канада

Група Б: Бразил, Јапан, Француска и Немачка

Група Ц: Порторико, САД, Јужни Судан и Србија

Олимпијске игре трају од 26. јула до 11. августа, а репрезентација Србије први меч на турниру игра против селекције САД, 28. јула од 17.15 по нашем времену. Након сусрета са дримтимом, "орлове" очекује меч против Порторика три дана после у истом термину, а групну фазу затварају утакмицом против Јужног Судана, у суботу, 3. августа од 21 час.

БОНУС ВИДЕО: