Златан је рођен 3. октобра 1981. године у Малмеу, а одрастао је у предграђу Росенгарду. Има једну  сестру - Санелу, која је две године старија од њега. Она данас ради као фризерка... Златанов отац Шефик био је домар у једној згради и стално је заговарао да његов син заигра за Босну и Херцеговину. 

Фото: Профимедиа

 

- Мој Златан је Бошњак јер сам и ја Бошњак, и то онај са дна каце - признао је Шефик Ибрахимовић, који је данас у одличним односима са својим сином.

Међутим, у време Златановог пубертета није било тако. 

- Пуно сам уложио у њега још док је био дете. Био сам строг, али ме он слушао све време. Уз моју помоћ почео је шутирати лопту с четири године и одмах се видело да се разликује од друге деце јер је баратао лоптом јако добро. Сви су већ тада говорили да ће он бити успешан фудбалер - каже Шефик.

- Мислим да је моја улога, посебно док је био дечак, и касније јуниор, била веома значајна у његовом развоју. Још се свакодневно консултујемо о свим важним стварима. Златан је на мене, ја сам висок 187, а он 193 центиметра -истакао је Шефик Ибрахимовић.

Шефик Ибрахимовић је својевремено нагласио да ће целокупан материјал који поседује о Златану искористити за прављење филма о свом сину.

Фото: Профимедиа

 

 

- Зарекао сам се да више не демантујем натписе о Златану! Сав овај материјал који имам у свом стану послужиће за снимање филма - признаје Шефик.

(Аваз.ба)

БОНУС ВИДЕО: