Loran Švarc iz Bavarske je napravio portfolio apstraktnih slika slonova, dinosaurusa, konja i slično, piše britanski Tajms.

NJegova majka, Liza kaže da njegovu sliku ,,LJudi" trenutno traži 3.000 ljudi.

- To je svima omiljena slika. Uzgred, i meni - objašnjava Lisa i dodaje:

- LJudi pišu drugi, treći i četvrti put ili zovu nekoliko puta samo da bi dobili ovu sliku.

Majka mladog umetnika je otkrila da je primetila talenat svog sina dok je porodica bila na odmoru u Južnom Tirolu u Italiji u septembru 2023. godine.

- U hotelu je bila soba za slikanje i nismo mogli da ga izvučemo iz nje. Neposredno pre Božića postavili smo mu studio i on je sve vreme bio u njemu - rekla je 32-godišnja mama za People.

Lisa je odlučila da napravi stranicu na Instagramu na kojoj će obljavljivati radove svog sina. Stranica je brzo prikupila skoro 30.000 pratilaca.

Liza je zatim stavila neke od slika na prodaju na veb-stranici, ,,laurents.art", ​​što su primetili ljubitelji umetnosti čak iz Velike Britanije i sa Bahama. Porodicu je kontaktirala i njujorška galerija, koja je zatražila da prikaže Loranovo umetničko delo.

Ali Liza kaže da „još nisu pristali ni na jednu ponudu“ za jednu sliku njenog sina.

Porodici će biti teško da se rastane od slike pod nazivom „Prsti“ kaže ona, iako je za nju ponuda 148.000 dolara (oko 136.360 evra), dok je slika „LJudi“ dobila ponudu od najmanje 67.000 dolara (oko 61.730 evra).

- To je Loranov prvi rad. Posebno smo vezani za njega i u ovom trenutku nismo sigurni da li ćemo ga ikada prodati - objašnjava Lisa.

Prema pisanju medija, privatna izložbe Loranove umetnosti održaće se u avgustu u njegovom rodnom selu Nojbojernu, a prihod će biti bezbedno smešeten na bankovnom računu dok ,,Mali Pikaso" ne napuni 18 godina.

- Od njega zavisi kada i šta će slikati. Ponekad mu se ne da slika i ne ide u svoj atelje tri ili četiri nedelje, ali onda mu se odjednom vrati želja i kaže: "Mama, slikanje"  - rekla je Liza.

BONUS VIDEO:

(Blic žena)