Novak Đoković je dobio dobar termin na Vimbldonu i neće morati da čeka ceo dan da izađe na teren. Meč četvrtfinala protiv Aleksa de Minora (Australija) igraće u sredu na Centralnom terenu i biće to drugi meč i počeće oko 16 časova. Pre njih će Elena Ribakina (Kazahstan) i Elina Svitolina (Ukrajina) da odigraju svoj četvrtfinalni duel. Program kreće u 14.30.

Prethodnih dana organizatori trećeg grend slema pravili su dosta problema srpskom asu, pošto su ga uglavnom stavljali za poslednji meč na Centralnom terenu što je uglavnom značilo da je mečeve počinjao kasno popodne i završavao ih kasno uveče. Sada bar o tome neće morati da razmišlja.

Srpski i australijski teniser do sada su odigrali tri meča i dva puta je Novak slavio. Prvo na Australijan openu prošle godine, pa je Aleks dobio na Junajted kupu početkom godine, a onda je u Monte Karlu Đoković bio siguran. Biće ovo ujedno i njihov prvi meč na travi, dva puta su igrali na tvrdoj podlozi i jednom na šljaci.

Na terenu broj 1 igraće se preostala dva singla u obe konkurencije. Prvo će igrati Jelena Ostapenko (Letonija) i Barbora Krejičkova (Češka), a onda Lorenco Museti (Italija) i Tejlor Fric (Amerika), upravo će se pobednici tih mečeva sastati u polufinalima.

 

(Mondo)

BONUS VIDEO