Новак Ђоковић је добио добар термин на Вимблдону и неће морати да чека цео дан да изађе на терен. Меч четвртфинала против Алекса де Минора (Аустралија) играће у среду на Централном терену и биће то други меч и почеће око 16 часова. Пре њих ће Елена Рибакина (Казахстан) и Елина Свитолина (Украјина) да одиграју свој четвртфинални дуел. Програм креће у 14.30.

Претходних дана организатори трећег гренд слема правили су доста проблема српском асу, пошто су га углавном стављали за последњи меч на Централном терену што је углавном значило да је мечеве почињао касно поподне и завршавао их касно увече. Сада бар о томе неће морати да размишља.

Српски и аустралијски тенисер до сада су одиграли три меча и два пута је Новак славио. Прво на Аустралијан опену прошле године, па је Алекс добио на Јунајтед купу почетком године, а онда је у Монте Карлу Ђоковић био сигуран. Биће ово уједно и њихов први меч на трави, два пута су играли на тврдој подлози и једном на шљаци.

На терену број 1 играће се преостала два сингла у обе конкуренције. Прво ће играти Јелена Остапенко (Летонија) и Барбора Крејичкова (Чешка), а онда Лоренцо Мусети (Италија) и Тејлор Фриц (Америка), управо ће се победници тих мечева састати у полуфиналима.

 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО