Ovaj bivši sjajni krilni centar koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih dominirao u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pao je na testu ljudskosti upravo u vreme kada je bio na vrhuncu svoje karijere. 

Naime, tada 20-godišnji Malon, još uvek koledž košarkaš koji mnogo obećava, tokom 1983. godine imao je odnos sa izvesnom Glorijom Bel koja je u tom trenutku imala samo 13 godina. Nakon ovog odnosa Glorija je ostala trudna, a tokom sledeće godine rodila je sina Demetrisa Bela, čiji je otac, kako je tvrdila, bio upravo Malon, buduća NBA zvezda. Demetris se rodio samo godinu dana pre nego što je njegov otac, kao 13. pik biran na draftu 1985. godine od strane Juta DŽeza.

Košarkaš je odbijao da prihvati činjenicu da ima sina sa tinejdžerkom pa su njeni roditelji odlučili da ga tuže. Salt Lake Tribune je svojevremeno javio da su Demetrisovi baka i deka izveli Malona pred sud kako bi utvrdili očinstvo 1986. godine, u njegovoj drugoj sezoni u NBA ligi. Krilo Juta DŽeza nije odgovorio na optužbe, ali je sudija iz Luizijane, nakon što se test očinstva pokazao kao pozitivan, presudio da je on otac tada 2-godišnjeg Demetrisa i naložio Malonu da plaća alimentaciju 125 dolara nedeljno, plus prethodne i buduće medicinske troškove.

 

 

Ova cifra izgleda mizerno ako se uzme u obzir da je Malon te sezone zarađivao oko 3 miliona dolara, a da je tokom profesionalne karijere samo od NBA ugovora uzeo više od 101 milion. 

Ipak, "Poštar" je tvrdio da je to previše i odbijao je da plaća alimentaciju, međutim kasnije je postigao vansudsku nagodbu sa Belovom porodicom između 1988. i 1989. godine, pisao je svojevremeno američki ESPN.

 

 

Malon u to vreme nikada nije javno govorio o Belu iako je sa dečakove strane bilo pokušaja da se ovaj sjajni košarkaš kontaktira preko NBA kancelarije. Međutim, navodno nikada nije dobio odgovor.

NJih dvojica su se prvi put sreli kada je Bel imao 17 godina. Tada mu je Malon navodno rekao da je sada prekasno da mu bude otac. Ipak, uspeli su da uspostave kontakt 2014. godine. Godine 2018, Bel je otkrio da su on i Malon bili u mnogo boljim odnosima i da su čak razgovarali „skoro svaki dan“. 

Danas je Malon navodno konačno priznao Demetrisa Bela kao svog sina. 

Otac koji je odsutan svakako nije slika koju većina ima o Malonu - posebno u Samerfildu i Solt Lejk Sitiju, gde ga svi poštuju i gledaju kao ikonu. U stvari, 2003. godine guverner Jute Majk Livit uručio je Malonu i njegovoj supruzi Kej specijalnu deklaraciju kako bi „pohvalio i zahvalio se Kej i Karlu Malonu za njihovu neverovatnu službu, prijateljstvo i velikodušnost prema državi Juta“. U saopštenju za javnost pohvaljene su Maloneove česte posete bolesnoj deci, kao i njegova Fondacija Karl Malon za decu, koja pomaže deci i porodicama u nevolji. NJegova nevoljnost da bude otac Belu još je veće iznenađenje ako se uzme u obzir da je Malon i sam odrastao bez oca, koji je izvršio samoubistvo kada je ovaj košarkaš imao samo tri godine

Kada je bio u jeku slave, Meloun i njegova supruga, sa kojom ima četvoro dece, govorili su na konferenciji o porodicama i otvoreno razgovarali o deci koju je Meloun stekao van braka, ali nije bilo govora o Demetrisu.

Inače, Bel je hteo da ide očevim koracima, da postave velika košarkaška zvezda i dugo se bavio ovim sportom, ali se na kraju ipak odlučio za američki fudbal. Draftovan je 2008. godine kao 219. pik, kao igrač koji u srednjoj školi nije igrao američki fudbal, niti je otišao na koledž sa namerom da ga igra. U NFL-u se zadržao šest sezona, a promenio je tri kluba. Interesantno, iako je draftovan 2008. godine, on je američki fudbal počeo da igra tek tri godine ranije. 

 

 

 

Ova priča ponovo je postala aktuelna kada se saznalo da je košarkaš DŽoš Gidi navodno bio intiman sa maloletnicom. 

 

 

Karl Malon važi za jednog od najboljih krilnih centara koji su ikada kročili u NBA ligu. Popularni poštar je u najjačoj ligi sveta proveo 18 sezona, a veći deo karijere proveo je u Juti DŽez gde je zajedno sa DŽonom Stoktonom činio sjajan tandem. Melon je dva puta proglašen za najkorisnijeg igrača lige, 14 puta je bio Ol-star igrač, a 11 puta član prvog tima NBA lige.

Foto: Tanjug/AP

 

Treći je strelac u istoriji lige sa 36.928 poena u karijeri, odmah iza Lebrona DŽejmsa i Karima Abdul-DŽabara. Pored toga, drži i rekord po broju izvedenih slobodnih bacanja, a 2010. godine uvršten u NBA Kuću slavnih. Godine 1992. bio je deo čuvene generacije američke reprezentacije koja je poznata kao originalni Drim tim.  

NJegov broj 32 je povučen iz upotrebe u Juti DŽez.

BONUS VIDEO: