Ovaj meč će dugo pamtiti čudo od deteta Lamin Jamal koji je ispisao istoriju EURO 2024! On je postao najmlađi strelac u polufinalima kontinentalnih takmičenja.

Ipak, i pored velikog slavlja selektor Španije Luis de la Fuente imaće glavobolju uoči finalnog meča, a razlog je bizarna povreda kapitena Alvara Morate. 

Ono što je još čudnije, do situacije u kojoj se Morata povredio došlo je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, a za taj incident nisu krivi ni francuski, ni španski fudbaleri. 

Foto: Tanjug/AP

 

Za sve je zapravo kriva loša organizacija turnira, pošto su ponovo navijači "upali" na teren stadiona u Minhenu, dok je u pokušaju da igrače zaštiti, jedan od radnika obezbeđenja uklizao i tom prilikom povredio Alvara Moratu. Napadač se odmah uhvatio za nogu, a tek će kasnije danas nakon snimanja znati da li je došlo do ozbiljnije povrede.

Kada je shvatio šta je uradio, redar je prišao napadači i verovatno mu uputio izvinjenje.

Selektor je pokušao da spusti loptu, rekao je da će "sve biti u redu", dok su drugi igrači Španije, koji su razgovarali sa njim i novinarima, preneli da je Morata rekao "da je u bolovima".

Pogledajte incident u Minhenu:

 

 

Podsetimo, Morata je u jednom trenutku bio veoma ljut na medije u Španiji koji su ga kritikovali tokom prvenstva, pa je čak razmišljao i da napusti državni tim čim se okonča turnir, ali ga je za sada selektor Luis de la Fuente smirio.

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom polufinalnom meču koje je na programu danas od 21 sat igraju Holandija i Engleska. Pobednik ovog susreta će se za titulu evropskog prvaka boriti sa selekcijom Španije u nedelju, 14. jula. 

BONUS VIDEO: