Овај меч ће дуго памтити чудо од детета Ламин Јамал који је исписао историју ЕУРО 2024! Он је постао најмлађи стрелац у полуфиналима континенталних такмичења.

Ипак, и поред великог славља селектор Шпаније Луис де ла Фуенте имаће главобољу уочи финалног меча, а разлог је бизарна повреда капитена Алвара Морате. 

Оно што је још чудније, до ситуације у којој се Мората повредио дошло је након последњег судијског звиждука, а за тај инцидент нису криви ни француски, ни шпански фудбалери. 

Фото: Танјуг/АП

 

За све је заправо крива лоша организација турнира, пошто су поново навијачи "упали" на терен стадиона у Минхену, док је у покушају да играче заштити, један од радника обезбеђења уклизао и том приликом повредио Алвара Морату. Нападач се одмах ухватио за ногу, а тек ће касније данас након снимања знати да ли је дошло до озбиљније повреде.

Када је схватио шта је урадио, редар је пришао нападачи и вероватно му упутио извињење.

Селектор је покушао да спусти лопту, рекао је да ће "све бити у реду", док су други играчи Шпаније, који су разговарали са њим и новинарима, пренели да је Мората рекао "да је у боловима".

Погледајте инцидент у Минхену:

 

 

Подсетимо, Мората је у једном тренутку био веома љут на медије у Шпанији који су га критиковали током првенства, па је чак размишљао и да напусти државни тим чим се оконча турнир, али га је за сада селектор Луис де ла Фуенте смирио.

Фото: Танјуг/АП

 

У другом полуфиналном мечу које је на програму данас од 21 сат играју Холандија и Енглеска. Победник овог сусрета ће се за титулу европског првака борити са селекцијом Шпаније у недељу, 14. јула. 

БОНУС ВИДЕО: