Princeza od Velsa pobednicima tradicionalno uručuje trofeje, a prema pisanju The Telegraph, vojvotkinja od Glostera bi mogla da zameni princezu i preuzme njene ceremonijalne dužnosti.

Kejt je u martu potvrdila da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji nakon dijagnoze raka. NJeno prvo veliko javno pojavljivanje bilo je tokom proslave rođendana kralja Čarlsa. Kejt je rekla da ima „dobre i loše dane“ i da je njeno „lečenje u toku i da će trajati još nekoliko meseci“. Tako da još uvek nije potvrđeno da li će se Kejt pojaviti na finalu u nedelju.

Predsednica Ol Engleskog kluba, Debi DŽevans, je ranije rekla da organizatori "ostaju fleksibilni" oko toga ko će učestvovati u predaji trofeja ako Kejt ne bude u mogućnosti.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Debi je rekla za Telegraph Sport:

- Nadamo se da će princeza od Velsa moći da uruči trofeje kao pokrovitelj kluba, ali njeno zdravlje i oporavak su prioritet.

Vojvotkinja od Glostera bi bila prikladna zamenica za princezu od Velsa, pše pomenuti britanski list jer je 25 godina počasni predsednik Asocijacije za loun tenis i redovna je na Vimbldonu. Udala se za rođaka kraljice Elizabete II, princa Ričarda, vojvodu od Glostera 8. jula 1972. godine.

Godine 1999. vojvotkinja je poklonila kristalne ploče 59 bivših i sadašnjih šampiona Vimbldona na centralnom terenu u znak sećanja na Milenijumsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: