Принцеза од Велса победницима традиционално уручује трофеје, а према писању Тхе Телеграпх, војвоткиња од Глостера би могла да замени принцезу и преузме њене церемонијалне дужности.

Кејт је у марту потврдила да је подвргнута превентивној хемотерапији након дијагнозе рака. Њено прво велико јавно појављивање било је током прославе рођендана краља Чарлса. Кејт је рекла да има „добре и лоше дане“ и да је њено „лечење у току и да ће трајати још неколико месеци“. Тако да још увек није потврђено да ли ће се Кејт појавити на финалу у недељу.

Председница Ол Енглеског клуба, Деби Џеванс, је раније рекла да организатори "остају флексибилни" око тога ко ће учествовати у предаји трофеја ако Кејт не буде у могућности.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Деби је рекла за Телеграпх Спорт:

- Надамо се да ће принцеза од Велса моц́и да уручи трофеје као покровитељ клуба, али њено здравље и опоравак су приоритет.

Војвоткиња од Глостера би била прикладна заменица за принцезу од Велса, пше поменути британски лист јер је 25 година почасни председник Асоцијације за лоун тенис и редовна је на Вимблдону. Удала се за рођака краљице Елизабете ИИ, принца Ричарда, војводу од Глостера 8. јула 1972. године.

Године 1999. војвоткиња је поклонила кристалне плоче 59 бивших и садашњих шампиона Вимблдона на централном терену у знак сец́ања на Миленијумско првенство.

БОНУС ВИДЕО: