- Odlazak na bazen je postao luksuz,  napisala je Beograđanka Una na internetu onda kada je odlučila javno da izračuna koliko jednu osobu najobičniji boravak na bazenu u glavnom gradu može koštati.

Na svom TikTok profilu "unabojovic", Una je podelila računicu prosečnog odlaska na bazen u Beogradu, uzimajući u obzir i plaćanje ulaza, jer se besplatne karte za Beograđane mogu iskoristiti tek od 12, što njoj nikako ne odgovara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Una Bojović (@una_bojovic)

 

- Koliko košta prosečni odlazak na bazen u Beogradu? Dakle, ulaznica košta 600 dinara i pre nego što krenete da mi pričate 'imaš beogradsku karticu da ulaziš besplatno', da, ali mogu tek od 12, a ja bih volela da idem pre 12.

Ležaljka i ako nađeš suncobran - 400 dinara, znači već smo na 1.000. Ne dao Bog da si žedan ili gladan na bazenu. Nes kafa, 300 dinara, sok u limenci 200 dinara, voda je 130 dinara... I verujte, probala sam da unesem, ne ide. Pretresaju te kao da si na aerodromu. Ako te kojim slučajem Bog pogleda, uspeš da uneseš nešto. Ja sam danas uspela breskve na primer... Znači ti da bi preživeo ovu vrućinu i otišao na bazen moraš da odvojih minimum 1.500 do 2.000 dinara za samog sebe. Zamisli kako li je onima koji imaju porodicu, šestoro njih. Bukvalno 100 evra za dobro jutro", ispričala je Una.

 

@unabojovic Pošto na Lido ne mogu jedino na bazen da odem a i to je postalo preskupo 🥲 #viral #viralvideo #skupibazeni #cenenabazenu #bazenibeograd ♬ Young Free and Single - Frank Jade

 

- Pretresaju, meni su uzeli mleko za dete!

Mnogi su bili šokirani ovakvim informacijama ali i ljuti zbog činjenice da na ulazu ima onih koji pretresaju građane.

"Molim? Otkud njima pravo da pretresaju ljude i da im određuju šta će ko da ponese. Bože koji specijalci ovo prvi put čujem, "Gade mi se bazeni iskreno. Ne vidim u čemu ljudi uživaju u njemu. Ako nemate za bilo kakav odmor, idite na Adu, Lido", "To je baš mnogo! U Zrenjaninu je karta 200 dinara, za decu je 100", "Ulazak na mnoge bazene ide i do 1.500 dinara, a cena vode 180. Pakao", "Tako je, meni su uzeli mleko za dete", "Ja sam pre neko veče otišla na noćno kupanje u 22h, naplatili su mi 700 dinara a bazen radi do 00h", "Ista situacija i u manjim gradovima sa manjima plata", "Brate u Leskovcu je 600 dinara plus ležaljke 300 dinara užas!", glasili su samo neki od mnogobrojnih komentara.

Blic

BONUS VIDEO: