Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati po isteku kog će biti priveden na saslušanje u tužilaštvu.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saopštilo je prošle nedelje da je pokrenulo istragu protiv komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu Kristijana T. zbog sumnje da je 8. jula 2024. godine u pritvor uneo tri mobilna telefona, tri kabla za punjenje telefona i tri sim kartice u nameri da ih u paketu preda jednom pritvorenom licu.

- To je, kako se sumnja, uradio po prethodnom dogovoru sa NN licem od kojeg je primio paket i iznos od 1.000 evra, kao nagradu za predaju paketa - saopšteno je tada iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Telefone krio u čarapama

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Kristijan T. je pokušao da paket unese u zatvorski blok za koji nije zadužen, rekavši starijem komandiru da je prilikom pregleda paketa zaostao jedan par čarapa, te da će čarape predati pritvorenom licu.

- Nakon toga je stariji komandir pregledao paket i pronašao gorenavedene predmete u plastičnoj kesi oko koje su bila umotana tri para čarapa. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo primanje mita - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je Kristijan T. na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke.

Da podsetimo, sumnja se da je Kristijan T. pokušao telefone da doturi osumnjičenom koji je u pritvoru zbog pokušaja ubistva.

(Kurir)

BONUS VIDEO: