Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати по истеку ког ће бити приведен на саслушање у тужилаштву.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саопштило је прошле недеље да је покренуло истрагу против командира у Окружном затвору у Београду Кристијана Т. због сумње да је 8. јула 2024. године у притвор унео три мобилна телефона, три кабла за пуњење телефона и три сим картице у намери да их у пакету преда једном притвореном лицу.

- То је, како се сумња, урадио по претходном договору са НН лицем од којег је примио пакет и износ од 1.000 евра, као награду за предају пакета - саопштено је тада из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Телефоне крио у чарапама

Према наредби о спровођењу истраге, Кристијан Т. је покушао да пакет унесе у затворски блок за који није задужен, рекавши старијем командиру да је приликом прегледа пакета заостао један пар чарапа, те да ће чарапе предати притвореном лицу.

- Након тога је старији командир прегледао пакет и пронашао горенаведене предмете у пластичној кеси око које су била умотана три пара чарапа. Осумњиченом се на терет ставља кривично дело примање мита - наводи се у саопштењу тужилаштва и додаје да је Кристијан Т. на саслушању негирао извршење кривичног дела.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бекства и да не би утицао на сведоке.

Да подсетимо, сумња се да је Кристијан Т. покушао телефоне да дотури осумњиченом који је у притвору због покушаја убиства.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: