Ovu informaciju potvrdio je i najbolji teniser sveta.

- Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana da postane član ekipe. Bilo je to 2018, kada smo Marjan (Vajda) i ja tražili neki inovativan i magičan servis koji bismo dodali našem duetu.

Foto: Profimedia

 

 

Ne samo da smo dobili servis, već i mnogo smeha, zabave, prvo mesto na kraju godine, brojne rekorde i još 12 grend slem titula, kao i novih finala. Da li sam pomenuo i malo drame? 

Goran i ja smo pre nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju. Hemija na terenu imala je svojih uspona i padova, ali naše prijateljstvo uvek je bilo čvrsto.

U stvari, s ponosom mogu da kažem da smo, osim zajedničkih pobeda na brojnim turnirima, imali i dugogodišnju bitku sa strane, u igrici "Parchisi". Taj turnir za nas nikad ne prestaje.

Foto: Profimedia

 

 

Šefinjo, hvala ti za sve, prijatelju. Volim te! - napisao je tada Novak na Instagramu.

Ubrzo posle toga Goran Ivanišević je u intervjuu za jedan švajcarski list ispričao da je samo došlo do zasićenja i da između njih nema nikakvih nesuglasica.

Štaviše, pričao je opet samo najlepše stvari o Noletu i istakao da mu je zapravo jedan drugi teniser "uništio život", i to još u igračkim danima.

 

 

Interesantno, u pitanju je baš teniski idol Novaka Đokovića, čuveni američki teniser Pit Sampras.

- Uživao sam da igram protiv svih tenisera, osim nekoga ko mi je uništio život, a bio je to Pit Sampras. Nemojte da me pogrešno shvatite, poštujem ga, neverovatan je, ali... Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Verovao sam da moram da igram bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio - otvoreno je priznao Ivanišević. 

- Što se tiče Novaka, on je genije, izvanredna osoba i najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se setim svega što se za to vreme dogodilo... Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog suca, a zatim deportacija iz Australije. Bilo je puno teških trenutaka... Novak je na kraju uspeo, a ja sam mu malo pomogao. Jako sam ponosan na to. Bila je velika čast, a ujedno je to i velika odgovornost biti trener ovog genija. Kada trenirate Novaka Đokovića, sve osim titule je neuspeh.

Foto: Profimedia

 

 

- Novak je takođe vrlo zahtevan. Svaki dan se mora dogoditi nešto novo, uvek želi da bude bolji. To je veliki pritisak s kojim se treba nositi. S Novakom imate samo nekoliko sekundi da mu nešto objasnite. Zatim od vas želi doznati 15 stvari odjednom, ali imate samo tri sekunde za to. To je jako zahtevno, ali ujedno je i vrlo zadovoljavajuće - naglasio je on, i dodao:

- Znao sam da će ovaj trenutak doći. Veze prestaju, ali rastali smo se kao prijatelji, više od toga, i to ćemo uvek ostati. Nije bilo svađe, nikakvog incidenta. Novak me se jednostavno zasitio. I meni je bilo dosta Novaka. Sada idemo svako svojim putem - zaključio je on.

(Gloria/Mondo)

BONUS VIDEO: