Ову информацију потврдио је и најбољи тенисер света.

- Јасно се сећам тренутка када сам позвао Горана да постане члан екипе. Било је то 2018, када смо Марјан (Вајда) и ја тражили неки иновативан и магичан сервис који бисмо додали нашем дуету.

Фото: Профимедиа

 

 

Не само да смо добили сервис, већ и много смеха, забаве, прво место на крају године, бројне рекорде и још 12 гренд слем титула, као и нових финала. Да ли сам поменуо и мало драме? 

Горан и ја смо пре неколико дана одлучили да прекинемо сарадњу. Хемија на терену имала је својих успона и падова, али наше пријатељство увек је било чврсто.

У ствари, с поносом могу да кажем да смо, осим заједничких победа на бројним турнирима, имали и дугогодишњу битку са стране, у игрици "Парцхиси". Тај турнир за нас никад не престаје.

Фото: Профимедиа

 

 

Шефињо, хвала ти за све, пријатељу. Волим те! - написао је тада Новак на Инстаграму.

Убрзо после тога Горан Иванишевић је у интервјуу за један швајцарски лист испричао да је само дошло до засићења и да између њих нема никаквих несугласица.

Штавише, причао је опет само најлепше ствари о Нолету и истакао да му је заправо један други тенисер "уништио живот", и то још у играчким данима.

 

 

Интересантно, у питању је баш тениски идол Новака Ђоковића, чувени амерички тенисер Пит Сампрас.

- Уживао сам да играм против свих тенисера, осим некога ко ми је уништио живот, а био је то Пит Сампрас. Немојте да ме погрешно схватите, поштујем га, невероватан је, али... Једноставно сам имао погрешан став према Сампрасу. Веровао сам да морам да играм боље него против других, али често је било близу и обично сам губио - отворено је признао Иванишевић. 

- Што се тиче Новака, он је геније, изванредна особа и најбољи играч у историји тениса. Али није било лако, то вам могу рећи. Кад се сетим свега што се за то време догодило... Прво је дошла пандемија короне, па дисквалификација на УС Опену када је Новак лоптицом ударио линијског суца, а затим депортација из Аустралије. Било је пуно тешких тренутака... Новак је на крају успео, а ја сам му мало помогао. Јако сам поносан на то. Била је велика част, а уједно је то и велика одговорност бити тренер овог генија. Када тренирате Новака Ђоковића, све осим титуле је неуспех.

Фото: Профимедиа

 

 

- Новак је такође врло захтеван. Сваки дан се мора догодити нешто ново, увек жели да буде бољи. То је велики притисак с којим се треба носити. С Новаком имате само неколико секунди да му нешто објасните. Затим од вас жели дознати 15 ствари одједном, али имате само три секунде за то. То је јако захтевно, али уједно је и врло задовољавајуће - нагласио је он, и додао:

- Знао сам да ће овај тренутак доћи. Везе престају, али растали смо се као пријатељи, више од тога, и то ћемо увек остати. Није било свађе, никаквог инцидента. Новак ме се једноставно заситио. И мени је било доста Новака. Сада идемо свако својим путем - закључио је он.

(Глориа/Мондо)

БОНУС ВИДЕО: