Тај дечаки сан испунио му се захваљујући таленту, али и упорности, а многи кажу и српском инату, који се у њему пробуди сваки пут кад му неко покаже непоштовање или покуша да га на било који начин понизи.

Годинама уназда Вимблдон се гледа без даха управо због Нолета, а данас ће још једном наш ас заиграти и покушати да освоји тај чувени тениски турнир.

Фото: Профимедиа

 

 

Управо ово је био повод да се присетимо дана када је Новак први пут узео у руке пехар на Вимблдону и учинио поносним не само себе и своју породицу, већ и читаву Србију.

За многе то је био историјски дан, најважнији тренутак за дечака који је рекао да ће једног дана бити најбољи на свету, за човека који је сањао о освајању Вимблдона и за нацију која је доживела да један Србин подигне пехар на Централном терену Ол Ингланд клуба – први пут у каријери.

- Мој циљ је да будем број 1. Мој сан је да освојим Вимблдон.

Фото: Профимедиа

 

 

Те реченица терала је Новака да на терену остави срце, да игра са хиљаду посто себе. Оне су обележиле каријеру најбољег тенисера света и постале су јава јула 2011. године. У великом финалу на Централном терену у Лонодну победио је браниоца титуле и првог носиоца Рафаела Надала са 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

- Ово је најбољи дан мог живота. Увек сам сањао о освајању овог турнира. Чини ми се да и даље спавам, сањам… Када играте против најбољег тенисера света, човека који је освојио титуле последња два пута када је играо овде, морате да будете на врхунцу. И вероватно сам одиграо најбољи меч на трави у каријери – рекао је Новак после меча.

БОНУС ВИДЕО: