Faton Hajrizi je posle ubistva policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50) pobegao i krio se u napuštenoj fabrici koja je udaljena 11,4 kilometra od mesta zločina, a gde je otkriven i likvidiran posle otvaranja vatre na policiju.

Bilo mu je potrebno 2 sata i 44 minuta da stigne do svog skrovišta, gde se krio do jutra, kada je krenuo navodno tražeći put za bekstvo.

"Moj sin je sinoć primetio da se nešto dešava. Psi su lajali, ali on nije pucao. Verovatno da ga ne bi čuli. Pitao je mog devera kojim putem može u banju. Nije znao srpski. Razumeli smo samo "hvala" i "Montenegro". Posle smo shvatili šta nas je pitao. Nosio je kožnu jaknu preko ruke. Verovatno je u toj ruci držao pištolj. Išao je nizbrdo, ka mestu na kojem je napao policiju i gde je upucan", rekla je meštanka.

Hajrizi je pretrčavao kada je naišlo policijsko vozilo na koje je zapucao. Brzom reakcijom policajaca koji su bili u patroli Faton Hajrizi je ranjen.

"Policajac ga je tada ranio i Hajrizi je počeo da šepa. Pokušao je da pobegne tako što je nastavio da puca, međutim, on je ubrzo neutralisan", kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom. On je odbijao da se preda i u policajce koji su ga hapsili je ispalio veliki broj hitaca!

"Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta. On mu ih je poslao u Srbiju", rekao je Dačić. Ubica policajca Faton Hajrizi likvidiran je u blizini napuštene fabrike nedaleko od mesta gde je 36 sati ranje ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio Vjekoslava Ilića (50). Kako saznajemo, on je odbijao da se preda i u policajce koji su ga hapsili je ispalio veliki broj hitaca!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je juče u Opštoj bolnici u Loznici Vjekoslava Ilića, policajca koji je povređen u noći u kojoj je Faton Hajrizi pucao i ubio Nikolu Krsmanovića.

"Obišao sam Ilića, koji je u stabilnom stanju i oporavlja se. Srbija ceni i poštuje njegovu požrtvovanost i hrabrost, ali i vrednosti koje nosi svaki srpski policajac, spreman da žrtvuje i sopstveni život kako bi zaštitio svoje građane i državu", rekao je ministar Dačić.

Pomagača izručuju Srbiji

Zoran R. koji je uhapšen u Bijeljini zbog sumnje da je pomogao ubici srpskog policajca u Loznici Fatonu Hajriziju, sproveden je u zgradu Republičkog javnog tužilaštva u Baljaluci.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP Srpske i Žandarmerije predali su ovo lice Tužilaštvu, uz izveštaj o učinjenom krivičnom delu teško ubistvo u vezi sa pomaganjem.

Zoran R. će nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu biti sproveden u Sud BiH radi određivanja ekstradicije.

(Blic)

BONUS VIDEO: