Фатон Хајризи је после убиства полицајца Николу Крсмановића (34) и рањавања његовог колегу Вјекослава Илића (50) побегао и крио се у напуштеној фабрици која је удаљена 11,4 километра од места злочина, а где је откривен и ликвидиран после отварања ватре на полицију.

Било му је потребно 2 сата и 44 минута да стигне до свог скровишта, где се крио до јутра, када је кренуо наводно тражећи пут за бекство.

"Мој син је синоћ приметио да се нешто дешава. Пси су лајали, али он није пуцао. Вероватно да га не би чули. Питао је мог девера којим путем може у бању. Није знао српски. Разумели смо само "хвала" и "Монтенегро". После смо схватили шта нас је питао. Носио је кожну јакну преко руке. Вероватно је у тој руци држао пиштољ. Ишао је низбрдо, ка месту на којем је напао полицију и где је упуцан", рекла је мештанка.

Хајризи је претрчавао када је наишло полицијско возило на које је запуцао. Брзом реакцијом полицајаца који су били у патроли Фатон Хајризи је рањен.

"Полицајац га је тада ранио и Хајризи је почео да шепа. Покушао је да побегне тако што је наставио да пуца, међутим, он је убрзо неутралисан", каже извор "Блица" упознат са истрагом. Он је одбијао да се преда и у полицајце који су га хапсили је испалио велики број хитаца!

"Фатонов брат је лагао да му је овај украо документа. Он му их је послао у Србију", рекао је Дачић. Убица полицајца Фатон Хајризи ликвидиран је у близини напуштене фабрике недалеко од места где је 36 сати рање убио полицајца Николу Крсмановића (34) и ранио Вјекослава Илића (50). Како сазнајемо, он је одбијао да се преда и у полицајце који су га хапсили је испалио велики број хитаца!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је јуче у Општој болници у Лозници Вјекослава Илића, полицајца који је повређен у ноћи у којој је Фатон Хајризи пуцао и убио Николу Крсмановића.

"Обишао сам Илића, који је у стабилном стању и опоравља се. Србија цени и поштује његову пожртвованост и храброст, али и вредности које носи сваки српски полицајац, спреман да жртвује и сопствени живот како би заштитио своје грађане и државу", рекао је министар Дачић.

Помагача изручују Србији

Зоран Р. који је ухапшен у Бијељини због сумње да је помогао убици српског полицајца у Лозници Фатону Хајризију, спроведен је у зграду Републичког јавног тужилаштва у Баљалуци.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП Српске и Жандармерије предали су ово лице Тужилаштву, уз извештај о учињеном кривичном делу тешко убиство у вези са помагањем.

Зоран Р. ће након саслушања у Републичком тужилаштву бити спроведен у Суд БиХ ради одређивања екстрадиције.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: