Pet osoba je ubijeno u ponedeljak u Domu za stara i nemoćna lica u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Nezvanično se saznaje da je muškarac ušao u Dom za stara i nemoćna lica i počeo da puca. Prema prvim informacijama, pet osoba je poginulo na licu mesta, a nekoliko je povređeno.

Mojportal dodaje da je ubica posle masakra pobegao, ali ga je policija uhapsila u blizini kafića. "U moju radnju uletela su dva radnika. Jedan je imao povredu oka, a drugi metak u grudima", rekla je za Dnevnik.hr zaposlena u radnji gde je dvoje ranjenih radnika Doma za stare pobeglo tražeći pomoć. 

Rekli su mu da je u kuću došao muškarac i pucao iz pištolja na korisnike i zaposlene.

Radnik prodavnice je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali i policiju, jer je povređeni prepoznao ubicu i video ga kako ulazi u obližnji kafić. "Pozvao sam i policiju i rekao im gđe je ubica. On je navodno seo i naručio piće, a pištolj stavio na sto", rekao je za Dnevnik.hr zaposlenik trgovine.

Za ubicu kaže da je u pedesetim godinama, da je bio poznat u okolini, ali da ne zna zašto je počinio ovaj strašni zločin.

Kako Jutarnji nezvanično saznaje, napadač je rođen 1973. godine. Sa pištoljem je upao u Dom, ubio majku, štićenike Doma, kao i zaposlene.

BONUS VIDEO: