Пет особа је убијено у понедељак у Дому за стара и немоц́на лица у Мажураниц́евој улици у Дарувару. Незванично се сазнаје да је мушкарац ушао у Дом за стара и немоц́на лица и почео да пуца. Према првим информацијама, пет особа је погинуло на лицу места, а неколико је повређено.

Мојпортал додаје да је убица после масакра побегао, али га је полиција ухапсила у близини кафиц́а. "У моју радњу улетела су два радника. Један је имао повреду ока, а други метак у грудима", рекла је за Дневник.хр запослена у радњи где је двоје рањених радника Дома за старе побегло тражец́и помоц́. 

Рекли су му да је у куц́у дошао мушкарац и пуцао из пиштоља на кориснике и запослене.

Радник продавнице је одмах позвао Хитну помоц́, али и полицију, јер је повређени препознао убицу и видео га како улази у оближњи кафиц́. "Позвао сам и полицију и рекао им гђе је убица. Он је наводно сео и наручио пиц́е, а пиштољ ставио на сто", рекао је за Дневник.хр запосленик трговине.

За убицу каже да је у педесетим годинама, да је био познат у околини, али да не зна зашто је починио овај страшни злочин.

Како Јутарњи незванично сазнаје, нападач је рођен 1973. године. Са пиштољем је упао у Дом, убио мајку, штиц́енике Дома, као и запослене.

БОНУС ВИДЕО: