U Parizu su u petak svečano otvorene 33. Olimpijske igre, a već danas nam stižu sjajne vesti – tim Srbije ima prvu medalju!

Streljaši Damir Mikec i Zorana Arunović osigurali su prvo priznanje na OI, a obezbedili su najmanje srebrno odličje!

Ovaj dvojac iza sebe ima mnogo uspeha, a Damir Mikec već ima osvojenu jednu srebrnu medalju.

Poznati sportista rođen je u Splitu 1984. godine, a nakon što se u detinjstvu bavio karateom, plivanjem i veslanjem, otkrio je čari streljaštva.

Mikec spada u sportiste koji se ne eksponiraju u medijima kada je reč o privatnom životu, ali je poznato da je godinama u skladnom braku s Melisom Ivet Perez Karbalo, iz Salvadora.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Supruga Damira Mikeca se, takođe, bavi streljaštvom i predstavljala je svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

 

 

Kako je Damir Mikec pronašao ženu svog života?

Par se upoznao na jednom takmičenju u Atlanti 2005. godine, a najpre su komunicirali putem mejla jer je to tih dana bio jedini način.

– To je bio moj prvi nastup na svetskim takmičenjima. Posle mesec dana od prvog viđanja u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom Kupu i tada smo shvatili da smo jedno za drugo – ispričao je srpski sportista svojevremeno za Telegraf.

– Ipak, ja sam se vratila u Salvador, a Damir u Srbiju i pošto tada nije bilo Skajpa, Vajbera i ostalih stvari, komunicirali smo preko mejla. Bilo je veoma romantično to vreme, iščekivanja mejlova, iščekivanja kada ćemo se videti. Pošto nije bilo bolje druge komunkacije, mejlovi su bili kao pisma – prisetila se Melisa.

 

 

Voleli su se na daljinu i željno i nestrpljivo čekali trenutak kada će ih sportski putevi ponovo spojiti.

– Dešavalo se da se spremam za takmičenje, onako srećan što ću je videti, a recimo ona se ne pojavi iz ko zna kog razloga. Drugi put ona dođe, a ja ne odem na takmičenje – rekao je Damir.

– Posle dve godine, nastavili smo da se viđamo po takmičenjima, da se dopisujemo, čujemo, a 2009. godine ja sam odlučio da odem u Salvador i upoznam njenu porodicu. Prošlo je četiri godine i hteo sam da znam da li će tu nešto biti ili ne.

 

 

Porodica Damira Mikeca – najveća motivacija

Melisa se potom 2010. preselila u Srbiju, a par se venčao posle 10 meseci zajedničkog života. Priredili su dva venčanja – u beogradskoj Crkvi Ružica, nakon čega su priredili svadbu na Ušću, kao i u Salvadoru.

Kako je Mikec ispričao svojevremeno za Kurir, Melisa i on nisu odmah planirali potomstvo, pa je njihov sin Milan Rikardo došao na svet 2015. godine, a pet godina i tri dana kasnije i ćerka Mia Vanesa.

Foto: Instagram printskrin/melissa_mikec

 

– Crkva kod njih zaista igra veliku ulogu. Tako da je moja žena Melisa Ivet. A onda nosi i prezime i očevo i majčino, a kada se uda, onda majčino otpada i uzima muževljevo, ili se ono dodaje, pa imaš tri prezimena. Sina smo nazvali Milan Rikardo, kako se zvao njen otac, a ćerka rođena pre osam meseci je Mia Vanesa – ispričao je Mikec 2021.

– S njima se menja život iz korena i deca su naše najveće bogatstvo. Kada svaki dan vidimo kako rastu, to nam daje snagu i meni motivaciju – zaključio je sportista.

BONUS VIDEO:

(Glossy)