У Паризу су у петак свечано отворене 33. Олимпијске игре, а већ данас нам стижу сјајне вести – тим Србије има прву медаљу!

Стрељаши Дамир Микец и Зорана Аруновић осигурали су прво признање на ОИ, а обезбедили су најмање сребрно одличје!

Овај двојац иза себе има много успеха, а Дамир Микец већ има освојену једну сребрну медаљу.

Познати спортиста рођен је у Сплиту 1984. године, а након што се у детињству бавио каратеом, пливањем и веслањем, открио је чари стрељаштва.

Микец спада у спортисте који се не експонирају у медијима када је реч о приватном животу, али је познато да је годинама у складном браку с Мелисом Ивет Перез Карбало, из Салвадора.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

Супруга Дамира Микеца се, такође, бави стрељаштвом и представљала је своју земљу на Олимпијским играма.

 

 

Како је Дамир Микец пронашао жену свог живота?

Пар се упознао на једном такмичењу у Атланти 2005. године, а најпре су комуницирали путем мејла јер је то тих дана био једини начин.

– То је био мој први наступ на светским такмичењима. После месец дана од првог виђања у Америци, срели смо се у Минхену на Светском Купу и тада смо схватили да смо једно за друго – испричао је српски спортиста својевремено за Телеграф.

– Ипак, ја сам се вратила у Салвадор, а Дамир у Србију и пошто тада није било Скајпа, Вајбера и осталих ствари, комуницирали смо преко мејла. Било је веома романтично то време, ишчекивања мејлова, ишчекивања када ћемо се видети. Пошто није било боље друге комункације, мејлови су били као писма – присетила се Мелиса.

 

 

Волели су се на даљину и жељно и нестрпљиво чекали тренутак када ће их спортски путеви поново спојити.

– Дешавало се да се спремам за такмичење, онако срећан што ћу је видети, а рецимо она се не појави из ко зна ког разлога. Други пут она дође, а ја не одем на такмичење – рекао је Дамир.

– После две године, наставили смо да се виђамо по такмичењима, да се дописујемо, чујемо, а 2009. године ја сам одлучио да одем у Салвадор и упознам њену породицу. Прошло је четири године и хтео сам да знам да ли ће ту нешто бити или не.

 

 

Породица Дамира Микеца – највећа мотивација

Мелиса се потом 2010. преселила у Србију, а пар се венчао после 10 месеци заједничког живота. Приредили су два венчања – у београдској Цркви Ружица, након чега су приредили свадбу на Ушћу, као и у Салвадору.

Како је Микец испричао својевремено за Курир, Мелиса и он нису одмах планирали потомство, па је њихов син Милан Рикардо дошао на свет 2015. године, а пет година и три дана касније и ћерка Миа Ванеса.

Фото: Инстаграм принтскрин/melissa_mikec

 

– Црква код њих заиста игра велику улогу. Тако да је моја жена Мелиса Ивет. А онда носи и презиме и очево и мајчино, а када се уда, онда мајчино отпада и узима мужевљево, или се оно додаје, па имаш три презимена. Сина смо назвали Милан Рикардо, како се звао њен отац, а ћерка рођена пре осам месеци је Миа Ванеса – испричао је Микец 2021.

– С њима се мења живот из корена и деца су наше највеће богатство. Када сваки дан видимо како расту, то нам даје снагу и мени мотивацију – закључио је спортиста.

БОНУС ВИДЕО:

(Glossy)