Okrivljenom se stavlja na teret da je tokom juna izvršio krivična dela na štetu četiri oštećena lica na taj način što je iz nezaključanih automobila i kuća oštećenih oduzeo novac, bankovne kartice, laptop i mobilne telefone, nakon čega je jednu od ukradenih bankovnih kartica 12 puta neovlašćeno upotrebio i pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist, saopštilo je danas Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je 26. juna u Zemunu uočio nezaključano parkirano vozilo marke “Fiat Punto”, u koje je ušao i iskoristio činjenicu što se u bravi nalazio ključ, startovao vozilo i odvezao se, nakon čega je 28. juna od strane policijskih službenika primećeno i zaustavljeno vozilo kojim je upravljao okrivljeni.

Pred javnim tužiocem okrivljeni se branio ćutanjem, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje nema prijavljeno prebivalište, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenom određen pritvor.

BONUS VIDEO: