Deo Olimpijskih igara u Parizu želelo je da bude 300.000 mladih iz celog sveta. Diploma filologa za francuski jezik pomogla je Isidori Bogavac da tu želju i ostvari.

Nekadašnja učenica kraljevačke gimnazije dobila je zaduženje da kao volotnerka prati predsednika Olimpijskog komiteta Bahreina.

- Da mu zakazujem prevoz od hotela do stadiona. Da pronalazim njegovo mesto u loži i da ga sačekam dok ne završi sa utakmicama. Ponekad pređemo i do 20 kilometara dnevno, ali to saznamo tek na kraju dana kada stigne umor jer dok radimo i dok se družimo, stvarno ništa ne pada teško - kaže Isidora Bogavac, volonterka na OI u Parizu.

Jer je, kaže, dobila priliku koja se pruža jednom u životu.

Foto: RTS printskrin

 

- I taj posao je stvarno divan jer sam upoznala mnogo ljudi, mnogo različitih kultura, probali smo raznovrsne kuhinje, stalno pričamo na različitim jezicima - kaže Isidora.

Volonteri imaju samo obezbeđenu ishranu dok su u olimpjskom kompelksu. Put do Pariza Isidora je sama finasirala, smeštaj je obezbedila kod drugarice koja živi u gradu svetlosti.

Iako do kraja Igara ima nedelju dana, već je puna utisaka.

- Najzanimljivije mi je bilo do sada to što sam imala priliku da iz lože pratim takmičenje u plivanju, a i sama činjenica da kad smo slobodni možemo da pratimo koje god utakmice želimo. I to sa bilo kojih mesta na terenu. Tako da je to jedno divno iskustvo, imala sam priliku da vidim i srpske sportiste što budi poseban ponos kada smo na samom mestu zbivanja - priča ova mlada Kraljevčanka. 

I bila je na Filip Šatrijeu. U istorijskom trenutku kada je Novak Đoković osvojio olimpjsko zlato.

Foto: Profimedia

 

(RTS)