Duga, sjajna, zdrava kosa čiji krajevi nisu podložni pucanju san je svake žene. Mnoge koriste veliki broj preparata kako bi održavale lepotu vlasi, ali nije mali broj onih koje imaju problema da to postignu.

Tiktokerka Nikol tvrdi da je potrebno uraditi samo jednu stvar da bi kosa prestala da puca na krajevima. NJen savet je pomalo bizaran, ali kaže da deluje.

Ona kaže da treba izbaciti četku i češalj i kosu rastresti prstima posle pranja i više puta u toku dana.

Foto: Shutterstock

 

Zaboravite na klasično češljanje

Ona je u videima prikazala svoju dugu kosu, a jedna osoba ju je upitala kako uspeva da održi lepotu vlasi  bez pucanja. U snimku na TikToku, do tančina objasnila šta bi trebalo uraditi.

 - Nisam češljala kosu pet godina. Ako se borite sa pucanjem kose, morate ovo da probate. Ovo je jedina stvar koja mi je ranije prouzrokovala toliko oštećenja i pucanja kose - rekla je Nikol.

 

@m_nichole90 Replying to @user1377688175014 Ditch the hair brush! Finger-combing is the way to go ✨ #hair #longhair #thickhair #hairbrush #curlygirl #wavyhair #waves #methods #beautytips #hairtiktok #hairtok #hairtutorial ♬ Chill Day - LAKEY INSPIRED

 

Umesto četkanja, ona koristi prste da pročešlja kosu i rastrese pramenove. Ovakav način održavanja kose imao je, tvrdi Nikol, veliki pozitivan uticaj na njene vlasi. Ona je, ujedno, otkrila i kako koristi prste da pročešlja kosu.

- Kad je kosa potpuno mokra, pređite prstima od vrha ka korenu. Zahvalićete mi kasnije! Odbacite četku! Pročešljavanje prstima je pravi način - istakla je Nikol.

Ipsod snimaka koje je podelila na mreži TikTok komentari su se samo nizali.

- Već dve godine češljam kosu prstima! Svaki put kada zapne, bukvalno je samo fizički odmotam. To mi omogućava da značajno smanjite oštećenja. Prvo ulje za kosu, jedno šamponiranje i ispiranje. Pročešljavanje prstima kad se osuši. Kosa je tako mekana i skoro da se ne mrsi - rekla je ona.

 

 

- Moja kosa je bila do brade prošle godine. Svakodnevno je perem, stavim regenerator i ne češljam je. Sada mi kosa doseže do sredine leđa - objasnila je ona. 

NJena metoda izazvala podeljena mišljenja

- Već više od 20 godina pročešljam kosu prstima. Kosu češljam ili četkam samo kada idem kod frizera, a to je dva puta godišnje - pisale su devojke koje su već isprobale tehniku u koju se Nikol kune.

- Posle samo jednog spavanja dobijem "gnezdo na glavi". Moja kosa je tanka i mnogo se mrsi. Volela bih da je pročešljavanje prstima opcija - komentarisale su neke devojke koje sumnjaju u tehniku koju je Nikol podelila.

BONUS VIDEO:

(Informer)