Дуга, сјајна, здрава коса чији крајеви нису подложни пуцању сан је сваке жене. Многе користе велики број препарата како би одржавале лепоту власи, али није мали број оних које имају проблема да то постигну.

Тиктокерка Никол тврди да је потребно урадити само једну ствар да би коса престала да пуца на крајевима. Њен савет је помало бизаран, али каже да делује.

Она каже да треба избацити четку и чешаљ и косу растрести прстима после прања и више пута у току дана.

Фото: Shutterstock

 

Заборавите на класично чешљање

Она је у видеима приказала своју дугу косу, а једна особа ју је упитала како успева да одржи лепоту власи  без пуцања. У снимку на ТикТоку, до танчина објаснила шта би требало урадити.

 - Нисам чешљала косу пет година. Ако се борите са пуцањем косе, морате ово да пробате. Ово је једина ствар која ми је раније проузроковала толико оштећења и пуцања косе - рекла је Никол.

 

@m_nichole90 Replying to @user1377688175014 Ditch the hair brush! Finger-combing is the way to go ✨ #hair #longhair #thickhair #hairbrush #curlygirl #wavyhair #waves #methods #beautytips #hairtiktok #hairtok #hairtutorial ♬ Chill Day - LAKEY INSPIRED

 

Уместо четкања, она користи прсте да прочешља косу и растресе праменове. Овакав начин одржавања косе имао је, тврди Никол, велики позитиван утицај на њене власи. Она је, уједно, открила и како користи прсте да прочешља косу.

- Кад је коса потпуно мокра, пређите прстима од врха ка корену. Захвалићете ми касније! Одбаците четку! Прочешљавање прстима је прави начин - истакла је Никол.

Ипсод снимака које је поделила на мрежи ТикТок коментари су се само низали.

- Већ две године чешљам косу прстима! Сваки пут када запне, буквално је само физички одмотам. То ми омогућава да значајно смањите оштећења. Прво уље за косу, једно шампонирање и испирање. Прочешљавање прстима кад се осуши. Коса је тако мекана и скоро да се не мрси - рекла је она.

 

 

- Моја коса је била до браде прошле године. Свакодневно је перем, ставим регенератор и не чешљам је. Сада ми коса досеже до средине леђа - објаснила је она. 

Њена метода изазвала подељена мишљења

- Већ више од 20 година прочешљам косу прстима. Косу чешљам или четкам само када идем код фризера, а то је два пута годишње - писале су девојке које су већ испробале технику у коју се Никол куне.

- После само једног спавања добијем "гнездо на глави". Моја коса је танка и много се мрси. Волела бих да је прочешљавање прстима опција - коментарисале су неке девојке које сумњају у технику коју је Никол поделила.

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)