Reprezentacija Srbije igraće u četvrtak od 21 protiv Sjedinjenih Država za plasman u finale Olimpijskih igara! Biće to drugo polufinale, a u prvom će se sresti Francuska i Nemačka, od 17.30. Definitivan izgled polufinala određen je kada je selekcija Sjedinjenih Država deklasirala Brazil u četvtfinalu i zakazala treći duel protiv reprezentacije Srbije ovog leta.

Iako je bilo sportski ne najavljivati unapred okršaj Srbije i Sjedinjenih Država, tim hrvatskog stručnjaka Aleksandra Petrovića nije imao šansu protiv glavnog favorita turnira i aktuelnog olimpijskog prvaka. Devin Buker, Entoni Edvards, DŽoel Embid, Entoni Dejvis i saigrači bez problema su zakazali još jedan meč protiv Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i saigrača...

"OrlovI" su ušli u polufinale spektakularnim košem Nikole Jokića u produžetku utakmice protiv Australije u četvtfinalu, a pre toga je Nemačka pobedila Grčku, dok je nakon toga Francuska slomila Kanadu i poslala je kući iako je bila među najvećim favoritima za osvajanje zlata.

Košarkaški turnir ulazi u najspektakularniju fazu, u kojoj će se direktno odlučivati o medaljama. Utakmica za bronzu biće odigrana u subotu od 11.30, a veliko finale zakazano je za isti dan, od 21.30 časova.

BONUS VIDEO