Репрезентација Србије играће у четвртак од 21 против Сједињених Држава за пласман у финале Олимпијских игара! Биће то друго полуфинале, а у првом ће се срести Француска и Немачка, од 17.30. Дефинитиван изглед полуфинала одређен је када је селекција Сједињених Држава декласирала Бразил у четвтфиналу и заказала трећи дуел против репрезентације Србије овог лета.

Иако је било спортски не најављивати унапред окршај Србије и Сједињених Држава, тим хрватског стручњака Александра Петровића није имао шансу против главног фаворита турнира и актуелног олимпијског првака. Девин Букер, Ентони Едвардс, Џоел Ембид, Ентони Дејвис и саиграчи без проблема су заказали још један меч против Николе Јокића, Богдана Богдановића и саиграча...

"ОрловИ" су ушли у полуфинале спектакуларним кошем Николе Јокића у продужетку утакмице против Аустралије у четвтфиналу, а пре тога је Немачка победила Грчку, док је након тога Француска сломила Канаду и послала је кући иако је била међу највећим фаворитима за освајање злата.

Кошаркашки турнир улази у најспектакуларнију фазу, у којој ће се директно одлучивати о медаљама. Утакмица за бронзу биће одиграна у суботу од 11.30, а велико финале заказано је за исти дан, од 21.30 часова.

БОНУС ВИДЕО