Svi iščekuju utakmicu sa Amerikancima koja će presuditi da li naši košarkaši donose medalju kući. Upravo želja za ovim odličjem je ogromna motivacija za Pešića kojem je supruga, kako kaže, rekla da im još samo olimpijska medalja nedostaje u porodičnoj kolekciji.

Foto: ATA images

 

 

Mnogi ne znaju da je i Svetislav Pešić oženjen bivšom košarkašicom Verom Blažević. Ona je igrala svojevremeno za sarajevski "Železničar", upravo u Sarajevu su zasnovali porodicu. Sveta, rodom Piroćanac, postao je sarajevski zet, a Vera napustila karijeru i posvetila se mužu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

 

Rodila mu je sina Marka i ćerku Ivanu, koji takođe žive u košarkaškom okruženju. Marko radi kao trener ekipe Bajerna u Nemačkoj, a Ivana je udata za Jana Jaglu, sad već bivšeg košarkaškog reprezentativca. Svetislav je dočekao sreću da unučićima Lukom i Frejom bude na košarkaškom terenu.

Sudeći prema Pešićevim rečima, supruga Vera je stub porodice, u prilog čemu govori činjenica da je sopstvenu karijeru podredila njegovoj, kao i porodici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

 

- Vera je bivša košarkašica i ona je karijeru podredila porodici mojoj karijeri. Bez takve podrške i pomoći nema uspeha, ne možeš da funkcionišeš. Ona poznaje košarku, ponekad i previše (smeh). Želi da mi pomogne pa nekad suviše savetuje, a ja onda pokušavam da napravim selekciju tih saveta... Kada moj tim izgubi utakmicu, izađem sa njom da se prošetamo, da prođu muka i razočaranje, pa joj kažem: "Što sa toliko uložio u tog igrača, a on nema reakciju kakvu sam očekivao?!". Vera me pita: "Dobro, a ko je trener", odgovorim joj: "Kako ko je trener? Ja sam trener". Doda: "Pa treneru, donosi odluke. Ako te ne sluša, stavi ga na klupu (smeh)". Košarka je česta tema u našoj porodici, ali ima i dosta drugih stvari, ispričao je Pešić.

Osim toga što je veliki stručnjak, Pešić je i veliki šaljivdžija. Na jednoj konferenciji mu je tokom izlaganja zazvonio telefon, a kako je to bio poziv supruge, Pešić je ustao, pozdravio novinare i uz smeh svih prisutnih napustio salu.

- Sigurno me zove žena. Čeka me ispred. Evo, lepo sam rekao - konstatovao je on pre izlaska.

Kada je, početkom ove godine, počelo da se šuška kako Pešić pregovara o saradnji sa timom u Dubaiju, naš selektor je odlučno negirao ovakve tvrdnje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

 

- Do sada sam ja donosio odluke u svojoj porodici, ali od sada će odlučivati moja porodica. Želim da se usredsredim i dam ono što se od mene očekuje u pripremama za Olimpijadu - izjavio je tada Pešić.

A porodica želi upravo ono što svi u Srbiji očekuju - da čuveni Kari, kako ga od mladosti zovu, povede našu košarkašku reprezentaciju u pohod na medalju. Po mogućstvu, zlatnu! 

BONUS VIDEO: