Сви ишчекују утакмицу са Американцима која ће пресудити да ли наши кошаркаши доносе медаљу кући. Управо жеља за овим одличјем је огромна мотивација за Пешића којем је супруга, како каже, рекла да им још само олимпијска медаља недостаје у породичној колекцији.

Фото: АТА имагес

 

 

Многи не знају да је и Светислав Пешић ожењен бившом кошаркашицом Вером Блажевић. Она је играла својевремено за сарајевски "Железничар", управо у Сарајеву су засновали породицу. Света, родом Пироћанац, постао је сарајевски зет, а Вера напустила каријеру и посветила се мужу.

 

 

Родила му је сина Марка и ћерку Ивану, који такође живе у кошаркашком окружењу. Марко ради као тренер екипе Бајерна у Немачкој, а Ивана је удата за Јана Јаглу, сад већ бившег кошаркашког репрезентативца. Светислав је дочекао срећу да унучићима Луком и Фрејом буде на кошаркашком терену.

Судећи према Пешићевим речима, супруга Вера је стуб породице, у прилог чему говори чињеница да је сопствену каријеру подредила његовој, као и породици.

 

 

- Вера је бивша кошаркашица и она је каријеру подредила породици мојој каријери. Без такве подршке и помоћи нема успеха, не можеш да функционишеш. Она познаје кошарку, понекад и превише (смех). Жели да ми помогне па некад сувише саветује, а ја онда покушавам да направим селекцију тих савета... Када мој тим изгуби утакмицу, изађем са њом да се прошетамо, да прођу мука и разочарање, па јој кажем: "Што са толико уложио у тог играча, а он нема реакцију какву сам очекивао?!". Вера ме пита: "Добро, а ко је тренер", одговорим јој: "Како ко је тренер? Ја сам тренер". Дода: "Па тренеру, доноси одлуке. Ако те не слуша, стави га на клупу (смех)". Кошарка је честа тема у нашој породици, али има и доста других ствари, испричао је Пешић.

Осим тога што је велики стручњак, Пешић је и велики шаљивџија. На једној конференцији му је током излагања зазвонио телефон, а како је то био позив супруге, Пешић је устао, поздравио новинаре и уз смех свих присутних напустио салу.

- Сигурно ме зове жена. Чека ме испред. Ево, лепо сам рекао - констатовао је он пре изласка.

Када је, почетком ове године, почело да се шушка како Пешић преговара о сарадњи са тимом у Дубаију, наш селектор је одлучно негирао овакве тврдње.

 

 

- До сада сам ја доносио одлуке у својој породици, али од сада ће одлучивати моја породица. Желим да се усредсредим и дам оно што се од мене очекује у припремама за Олимпијаду - изјавио је тада Пешић.

А породица жели управо оно што сви у Србији очекују - да чувени Кари, како га од младости зову, поведе нашу кошаркашку репрезентацију у поход на медаљу. По могућству, златну! 

БОНУС ВИДЕО: