Nakon što je uspela da dostigne svoj cilj, olimpijka koja "ne voli da radi stvari kao svi drugi" nastavila je da trči prema čoveku svog života i usledila je filmska scena.

Foto: Profimedia

 

Olimpijske igre, koje se trenutno u Parizu održavaju po 33. put, priredile su nam do sada mnogo emotivnih trenutaka, a juče je svet raznežila francuska atletičarka Alis Fino.

Ona je u trci na 3.000 metara uspela da obori evropski rekord, nakon čega je nastavila da trči do svog dečka i – zaprosila ga!

Foto: Profimedia

 

Partner šarmantne Francuskinje je, inače, poznati španski triatlonac Bruno Martineze Barđela, kom je Alis Fino prišla, posle čega je izvadila značku, kleknula na jedno koleno i pitala ga da se venčaju.

Iznenađeni Barđela bio je vidno emotivan, pa je zagrlio atletičarku i poljubio je, a ona mu je potom okačila značku na lančić. Naravno, usledio je i poljubac!

Kako je Alis istakla, njena odluka bila je da priredi ovaj potez za pamćenje samo ukoliko uspe da pređe trku za manje od devet minuta. U tome je uspela – stigla je do cilja za 8:58.67, kao četvrta iza dobitnika medalja iz Bahreina, Ugande i Kenije.

– Rekla sam sebi da ću ga zaprositi ako budem trčala ispod devet minuta, a devet je moj srećan broj i zajedno smo devet godina – objasnila je ona.

Kada je u pitanju to što je ona kao žena kleknula i predložila brak, Alis Fino naglašava da se ona ne opterećuje društvenim konvencijama.

– Ja ne volim da radim stvari kao svi ostali. Pošto on to još uvek nije učinio, rekla sam sebi – možda ja to treba da uradim – kazala je olimpijska. – Zato sam mu dala značku koju sam nosila dok sam trčala. Na njoj piše "LJubav je u Parizu".

Alis je dodala i da joj Barđela "uvek daje snagu", a tako je bilo i pred trku na kojoj je oborila evropski rekord.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice Finot (@alicefinot)

Ovo je, inače, samo još jedna u nizu prosidbi u romantičnom Gradu svetlosti od početka OI!

Gllosy