Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ima priliku da osvoji 17. zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, budući da će se u finalu boriti protiv Francuske, domaćina ovogodišnjih OI.

Foto: Profimedia

 

 

Kada je reč o publici u Srbiji, najverovatnije čuveni "drim tim" neće uživati veliku podršku nakon polufinala u kom su Amerikanci u poslednjim minutima preokrenuli utakmicu i ostavili naše igrače da se bore za bronzu.

I ponašanje pojedinih košarkaša Amerike iritiralo je gledaoce, a među najzapaženijima je DŽoel Embid, igrač iz Kameruna koji nastupa za SAD, koji je priredio nekoliko neprijatnih situacija, poput simuliranja intimnog odnosa nakon pobede.

Embidov put do "tima iz snova"

U svakom slučaju, Embid je košarkaš zavidnih veština i neko ko je prešao veliki put dok nije dospeo do "tima iz snova". Rođen je u Jaundeu, u Kamerunu, kao dete vojnog lica, a trenirao je odbojku i fudbal pre nego što je pronašao sebe u košarci.

Otkriven je u jednom košarkaškom kampu u Kameru, posle čega se sa 16 godina preselio u Ameriku i posvetio se tome da postane profesionalni košarkaš.

 

 

Draftovan je 2014, a do sada je nastupao samo za Filadelfiju seventisikserse. Iako je mogao da igra i za Kamerun i za Francusku, odabrao je SAD jer, kako kaže, želi da osvoji medalju za svog sina, koji je rođen na američkom tlu.

Embid je od 2018. godine s brazilskom manekenkom Ane de Paulom, s kojom je 2020. dobio sina, a par se venčao u julu prošle godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANNE DE PAULA (@annedepaula)

 

Međutim, godinama se njegovo ime dovodilo u vezu s jednom dobro poznatom lepoticom – R'n'B senzacijom Rijanom.

Kakav je odnos Embida i Rijane? Ne postoji. Ali...

Embid je neko vreme bio vrlo aktivan na društvenoj mreži Tviter, današnjem Iksu, na kom je 2014. javno poručio Kim Kardašijan da želi da mu ona pošalje privatnu poruku. Potom joj se izvinio jer je u međuvremenu saznao da je udata, pa napisao:

– Najnovije vesti: Prelazim s K.K. na Rijanu.

Embid je potom pozvao pevačicu da izađu na večeru u jedan poznati restoran, a odgovor, makar javno, nije dobio.

 

 

Košarkaš je nastavio da "tvituje", a  isprva niko nije bio siguran da li se šali. Pisao je kako mu izvori kažu da Rijana razmatra njegovu ponudu, da će se pevačici sigurno svideti što on govori francuski, kako planira da se obuče, da sluša Rijaninu pesmu...

 

 

Objavio je "fotošopiranu" Rijaninu fotografiju u njegovom dresu, ubacio nju na svoje fotografije s večere i utakmice i napisao još mnogo tvitova na ovu temu.

 

 

U jednom trenutku je poručio da su glupi svi koji misle da je ozbiljan, ali je nastavljao, pa je tako objavio fotografiju na kojoj sedi sam u restoranu i napisao da je na porodičnoj večeri s Rijanom, da ga je ona fotografisala, da ju je sanjao, da ju je zavoleo kao sestru, a u jednom trenutku je rekao i da je "pokušao da 'smuva' jednu poznatu devojku, a ona mu je rekla da dođe kad bude All-Star".

 

 

Sve ovo je trajalo godinama, a njegovi obožavaoci su joj na društvenim mrežama slali komentare da mora da izađe s njim, da mu da šansu, pitali je zašto ne želi da ima posla s Embidom, zašto se ne oglasi, šta misli o svemu... Rijana je, međutim, nastavila da ignoriše ovu priču, a iako je bilo jasno da se košarkaš šali, mnogi su brinuli kako to sve utiče na pevačicu, koja ničim nije pokazala da joj je njegova šala zabavna.

U svakom slučaju, Embid je postao All-Star 2018, a kada ga je novinarka na terenu pitala ima li neku poruku za izvesnu devojku koja mu je rekla da se vrati kad bude All-Star, rekao je da, pošto ranije nije htela ništa s njim, "misli da mora je propusti i pređe na neku drugu".

Mediji su preneli kako je košarkaš "odbio Rijanu", ali je lepotica s Barbadosa i dalje ostala nema. 

(Story)

BONUS VIDEO: