- Ovo mi je peti put da izveštavam sa Olimpijskih igara, kao što je Srbiji da samostalno peti put učestvuje na najvažnijoj sportskoj smotri, pa ko zna zašto je to dobro. U mom poslu sve znači, svako takmičenje, svaka utakmica, pa tako i ove igre – priznao je u intervjuu koji je dao ovih dana.

Iako je poznat po tome što mečeve naše reprezentacije koje prenosi emotivno doživljava, voditelj iza koga je tri decenije karijere priznaje da se s godinama promenio.

Foto: A. Stanković

 

 

- Emocija uvek postoji, samo intenzitet nije isti. Smatram da se proteklih godina menjao i moj način komentarisanja. Stariji sam, zreliji, a i uvek nešto mora da se promeni. Ne znam da li će se to nekome dopast iili ne, ali sve ide svojim tokom.

Slobodan Šarenac u dugogodišnjem je braku sa nekada uspešnom košarkašicom Anđelijom Arbutinom. Uprkos tome što su oboje javne ličnosti, zajedničke fotorafije prava su retkost.

Osim toga, malo ko zna kako izgledaju njihove ćerke, dvadesetogodišnja Nina i četiri godine mlađa Lana.

Foto: N. Paraušić

 

 

O razlozima zbog kojih se svih ovih godina trudio da sačuva svoju intimu, Slobodan Šarenac je jednom prilikom rekao:

- Kad god bih u novinama video parove koji se zaklinju na večnu ljubav i pričaju hvalospeve o svom braku ili vezi, pomislio bih „neće ovo na dobro izaći”. Razumem potrebu ljudi da saznaju nešto više o poznatim ličnostima i nemam ništa protiv intervjua, ali da to bude s povodom, a pre svega s merom.

Da nije novinar, Šareni, kako ga zovu prijatelji, bio bi zanatlija, majstor. Ukratko – sam svoj gazda.

Foto: N. Paraušić

 

 

- Ne verujem da više ima inspiracije i motiva. Na ekranu sam više od 30 godina. Voleo bih da brže dolazi vreme za penziju, a nisam od onih koji će patiti za nedostatkom pažnje javnosti kada na kraju karijere „isključim televizor”.

- Nešto manje od 10 godina biće to moj posao, ako se nešto ne promeni – iskreno je rekao Slobodan Šarenac u intervjuu za Novosti.

(Story)

BONUS VIDEO: