- Ово ми је пети пут да извештавам са Олимпијских игара, као што је Србији да самостално пети пут учествује на најважнијој спортској смотри, па ко зна зашто је то добро. У мом послу све значи, свако такмичење, свака утакмица, па тако и ове игре – признао је у интервјуу који је дао ових дана.

Иако је познат по томе што мечеве наше репрезентације које преноси емотивно доживљава, водитељ иза кога је три деценије каријере признаје да се с годинама променио.

Фото: А. Станковић

 

 

- Емоција увек постоји, само интензитет није исти. Сматрам да се протеклих година мењао и мој начин коментарисања. Старији сам, зрелији, а и увек нешто мора да се промени. Не знам да ли ће се то некоме допаст иили не, али све иде својим током.

Слободан Шаренац у дугогодишњем је браку са некада успешном кошаркашицом Анђелијом Арбутином. Упркос томе што су обоје јавне личности, заједничке фоторафије права су реткост.

Осим тога, мало ко зна како изгледају њихове ћерке, двадесетогодишња Нина и четири године млађа Лана.

Фото: Н. Параушић

 

 

О разлозима због којих се свих ових година трудио да сачува своју интиму, Слободан Шаренац је једном приликом рекао:

- Кад год бих у новинама видео парове који се заклињу на вечну љубав и причају хвалоспеве о свом браку или вези, помислио бих „неће ово на добро изаћи”. Разумем потребу људи да сазнају нешто више о познатим личностима и немам ништа против интервјуа, али да то буде с поводом, а пре свега с мером.

Да није новинар, Шарени, како га зову пријатељи, био би занатлија, мајстор. Укратко – сам свој газда.

Фото: Н. Параушић

 

 

- Не верујем да више има инспирације и мотива. На екрану сам више од 30 година. Волео бих да брже долази време за пензију, а нисам од оних који ће патити за недостатком пажње јавности када на крају каријере „искључим телевизор”.

- Нешто мање од 10 година биће то мој посао, ако се нешто не промени – искрено је рекао Слободан Шаренац у интервјуу за Новости.

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО: