Pred same Olimpijske igre postavljalo se jedno pitanje unutar tima koje je mnoge mučilo: Da li će Miloš Teodosić, nakon što ga je Pešić izbacio iz reprezentacije 2022. godine, biti u timu tokom Olimpijskih igara?

Foto: Profimedia

 

 

Kao što smo mogli da vidimo, od Teodosića nije bilo ni traga ni glasa, a ova odluka izazvala je veliku reakciju u srpskoj javnosti, pa je trener Svetislav Pešić pred početak borbe za olimpijsko zlato pokušao da objasni razloge za odluku koju je doneo 2022. godine pred Evropsko prvenstvo.

- Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igra 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali i oni koji se najbolje između sebe slažu. Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači.

To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva, košarka je takav sport da u neizvesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama – rekao je Pešić za RTS krajem prošle godine.

Foto: ATA images

 

 

Odluku za isključenje Teodosića iz tima doneo je selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i to pet dana nakon što su počele pripreme reprezentativaca u kojima je učestvovao i dugogodišnji plejmejker Teodosić. 

 Podsetimo, tada o razlozima niko zvanično nije govorio, a nezvanične informacije su da je „Pešić rekao da se Teodosić ne uklapa u koncepciju tima”.

Novinar Predrag Gajić otkrio je gostujući u emisiji „Puls Srbije” na Kurir televiziji razlog zbog čega je Svetislav Pešić isključio Miloša Teodosića iz reprezentacije.

Gajić ističe da, prema njegovim saznanjima, Teodosić nije došao na predviđeno mesto u predviđeno vreme, što je za Pešića bila „kap koja je prelila čašu”.

Foto: ATA images

 

 

- Veliko iznenađenje i šok za sve one koji vole košarku, i u Evropi se dosta komentariše ova vest. Sem Pešića, Teodosić zna razlog za ovu odluku. Ja ne pamtim da se bilo kom kapitenu ovako nešto desilo.

- Kada se igrač reprezentacije nalazi na pripremama, onda selektor donosi pravila ponašanja. Teodosić je, prema našim saznanjima, prekršio jedno pravilo, nije bio na predviđenom mestu u predviđeno vreme.

- To je kap koja je prelila čašu. Možda Teodosić nije došao dovoljno spreman na pripreme - rekao je Gajić davne 2022. godine.

(Hello)

BONUS VIDEO: