Пред саме Олимпијске игре постављало се једно питање унутар тима које је многе мучило: Да ли ће Милош Теодосић, након што га је Пешић избацио из репрезентације 2022. године, бити у тиму током Олимпијских игара?

Фото: Профимедиа

 

 

Као што смо могли да видимо, од Теодосића није било ни трага ни гласа, а ова одлука изазвала је велику реакцију у српској јавности, па је тренер Светислав Пешић пред почетак борбе за олимпијско злато покушао да објасни разлоге за одлуку коју је донео 2022. године пред Европско првенство.

- Понекад се подразумева да у репрезентацији треба да игра 12 најбољих играча, а ја то не мислим. Сматрам да у репрезентацији треба да играју сигурно најбољи, али и они који се најбоље између себе слажу. Једној екипи, наравно, за врхунске резултате потребни су и изузетни играчи.

То значи играчи високог квалитета, јер на крају крајева, кошарка је такав спорт да у неизвесним, у тешким утакмицама, играчи доносе одлуке у задњим секундама – рекао је Пешић за РТС крајем прошле године.

Фото: АТА имагес

 

 

Одлуку за искључење Теодосића из тима донео је селектор Кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић и то пет дана након што су почеле припреме репрезентативаца у којима је учествовао и дугогодишњи плејмејкер Теодосић. 

 Подсетимо, тада о разлозима нико званично није говорио, а незваничне информације су да је „Пешић рекао да се Теодосић не уклапа у концепцију тима”.

Новинар Предраг Гајић открио је гостујући у емисији „Пулс Србије” на Курир телевизији разлог због чега је Светислав Пешић искључио Милоша Теодосића из репрезентације.

Гајић истиче да, према његовим сазнањима, Теодосић није дошао на предвиђено место у предвиђено време, што је за Пешића била „кап која је прелила чашу”.

Фото: АТА имагес

 

 

- Велико изненађење и шок за све оне који воле кошарку, и у Европи се доста коментарише ова вест. Сем Пешића, Теодосић зна разлог за ову одлуку. Ја не памтим да се било ком капитену овако нешто десило.

- Када се играч репрезентације налази на припремама, онда селектор доноси правила понашања. Теодосић је, према нашим сазнањима, прекршио једно правило, није био на предвиђеном месту у предвиђено време.

- То је кап која је прелила чашу. Можда Теодосић није дошао довољно спреман на припреме - рекао је Гајић давне 2022. године.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: