Nikola Manojlović iz sela Mali Krčimir, u opštini Gadžin Han, rekao je za agenciju Beta da su krave i konji po ovoj paklenoj vrućini već drugi dan bez kapi vode.

 
- Životinje su veoma uznemirene i na izmaku snage. Jedna krava je sinoć uginula od žeđi. Pronašli su je kako leži pored izvora - izjavio je Manojlović, čije se krave takođe nalaze na ispaši na Suvoj planini.

On je rekao da su vlasnici krava i konja u proteklih mesec dana vozili vodu do Rakoša kamionom cisternom koju im je dala Direkcija za izgradnju Gadžinog Hana, ali se taj kamion pokvario i ne mogu da ga poprave jer je veoma star.
 
- Pokušavali smo proteklih dana da nađemo pomoć, zvali opštine u ovom kraju, ali niko nam za sada ne pomaže. Zaista smo očajni, ne znamo kako da pomognemo krdu, a moramo što pre. Uginuće životinje bez vode po ovoj paklenoj vrućini - istakao je Manojlović.

Rakoš je i proteklih leta presušivao, a stočarima su priskakali u pomoć opština Gadžin Han i Ministarstvo poljoprivrede.
 
Ministarstvo poljoprivrede je pre tri godine plaćalo Vojsci Srbije prevoz vode cisternama i sve dok kiša nije pala dnevno su cisternama šest do 10 puta dovozili po 3.500 litara vode.

BONUS VIDEO: