Никола Манојловић из села Мали Крчимир, у општини Гаџин Хан, рекао је за агенцију Бета да су краве и коњи по овој пакленој врућини већ други дан без капи воде.

 
- Животиње су веома узнемирене и на измаку снаге. Једна крава је синоћ угинула од жеђи. Пронашли су је како лежи поред извора - изјавио је Манојловић, чије се краве такође налазе на испаши на Сувој планини.

Он је рекао да су власници крава и коња у протеклих месец дана возили воду до Ракоша камионом цистерном коју им је дала Дирекција за изградњу Гаџиног Хана, али се тај камион покварио и не могу да га поправе јер је веома стар.
 
- Покушавали смо протеклих дана да нађемо помоћ, звали општине у овом крају, али нико нам за сада не помаже. Заиста смо очајни, не знамо како да помогнемо крду, а морамо што пре. Угинуће животиње без воде по овој пакленој врућини - истакао је Манојловић.

Ракош је и протеклих лета пресушивао, а сточарима су прискакали у помоћ општина Гаџин Хан и Министарство пољопривреде.
 
Министарство пољопривреде је пре три године плаћало Војсци Србије превоз воде цистернама и све док киша није пала дневно су цистернама шест до 10 пута довозили по 3.500 литара воде.

БОНУС ВИДЕО: