Jak pljusak sa gradom veličine oraha pao je i na području Pazina i Buzeta. Portal Istramet javlja da se na severu poluostrva temperatura strmoglavila sa 35 stepeni na 17 Celzijusa.

Satelitski snimci prikazuju kako se olujni oblaci kreću prema severoistoku, ali oluja postepeno slabi. Ovi olujni oblaci kreću se ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje.

RHMZ je najavio da će u naredna dva sata nevreme sa pljuskovima i grmljavinom najpre na području jugozapadne i jugoistočne Srbije i mestimično na zapadu zemlje.

DHMZ je za sredu objavio crveni meteoalarm za područje čitave Hrvatske. I dok se za jug zemlje upozorenje pre svega odnosi na izuzetno visoke temperature, u ostalim regijama alarm je oglašen i zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena sa gradom.

Crveni meteoalarm na snazi je i za sutra i to za čitavu Hrvatsku. U četvrtak će biti pretežno sunčano i veoma vruće. U unutrašnjosti uz mestimični jači razvoj oblaka mogući su lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom poslepodne u gorskim i istočnim krajevima.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO: