Јак пљусак са градом величине ораха пао је и на подручју Пазина и Бузета. Портал Истрамет јавља да се на северу полуострва температура стрмоглавила са 35 степени на 17 Целзијуса.

Сателитски снимци приказују како се олујни облаци крећу према североистоку, али олуја постепено слаби. Ови олујни облаци крећу се ка Србији, а Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије упозорење.

РХМЗ је најавио да ће у наредна два сата невреме са пљусковима и грмљавином најпре на подручју југозападне и југоисточне Србије и местимично на западу земље.

ДХМЗ је за среду објавио црвени метеоаларм за подручје читаве Хрватске. И док се за југ земље упозорење пре свега односи на изузетно високе температуре, у осталим регијама аларм је оглашен и због могућности грмљавинског невремена са градом.

Црвени метеоаларм на снази је и за сутра и то за читаву Хрватску. У четвртак ће бити претежно сунчано и веома вруће. У унутрашњости уз местимични јачи развој облака могући су локални краткотрајни пљускови са грмљавином, углавном послеподне у горским и источним крајевима.

(Јутарњи)

БОНУС ВИДЕО: