Filmska legenda Alen Delon preminuo je u 88. godini, posle duge i teške bolesti, a poslednji meseci života nisu mu prošli mirno, s obzirom na to da su njegova deca vodila pravi rat.

Foto: Profimedia

 

Tužne vesti potvrdilo je njegovo troje dece, navodeći da je umro okružen njima, a uprkos zajedništvu u poslednjim trenucima, dva brata i sestra mesecima su vodili pravi rat oko nasledstva, iako je Delon još uvek bio u životu.

 

 

Naime, Alen-Fabijen Delon (29), najmlađi sin Alena Delona, podneo je 22. decembra prošle godine tužbu protiv svoje sestre Anuške (33), optužujući je da je iskorišćavala slabo zdravlje njihovog oca. Potom je porodična svađa eskalirala sredinom januara, kada je Antoni Delon (59), najstariji sin glumca, uz podršku već pomenutog Alena-Fabijena zatražio zvanično ispitivanje Alenovog zdravstvenog stanja.

Podsetimo, Delon je 2019. imao težak moždani udar, posle kog je ostao nesposoban da se stara sam o sebi.

Sudski zvaničnici poslali su u subotu, 13. januara, lekara u kuću Alena Delona kako bi utvrdili njegovo stanje, a na zahtev njegovih sinova. Međutim, Antoni Delon za medije je osporio i izbor lekara i način na koji je veštačenje objavljeno, tvrdeći da je to učinio lekar opšte prakse, a ne lekar upisan na spisak veštaka Apelacionog suda. On je takođe osudio prisustvo svoje sestre Anuške tokom ovog pregleda.

S druge strane, advokat Alena Delona istakao je da je glumac sam doneo odluku o prisustvu svoje ćerke, te je tvrdio da on nije izgubio lucidnost, kako su to tvrdili njegovi sinovi, već da je samo bio fizički umanjenih sposobnosti, prenosi "Le Parisien".

- Ne slažem se s njegovim sinovima, koji žele da ga stave pod starateljstvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem vam da je on još uvek pri sebi. Alen Delon je manje sposoban nego pre, ali je još uvek sa nama -govorio je Kristof Ajela, advokat 88-godišnjeg glumca.

Spor zbog nasledstva od 300 miliona dolara

Antoni tu nije stao sa optužbama na račun svoje sestre, već je tvrdio da je njemu i Alenu-Fabijenu prećutala da je Delon pao na pet kognitivnih testova između 2019. i 2022. godine. Takođe, insistirao je na tome da ona želi da odvede njihovog oca u Švajcarsku, čiji je on državljanin bio od 1999, protiv svoje volje kako bi izbegla "ogroman porez" na nasledstvo. Anuška je na tvrdnje odgovorila da je imala želju da oca odvede u Švajcarsku samo zbog boljeg lečenja, te da nije ćerka koju zanima očev novčanik.

Ovde nije kraj drami; isplivale su i SMS poruke iz jula prošle godine koje je sestra razmenjivala sa braćom, a kroz koje se stiče utisak da njih dvojica ne žele da se Delon podvrgava daljem lečenju, već insistiraju da ga okruže ljubavlju na porodičnom imanju. S druge strane, Anuška je po svaku cenu želela da njen otac nastavi sa terapijama i lečenjem.

- Moramo da budemo svesni da ako prekinemo lečenje i nešto mu se desi, to će biti naša krivica - piše Anuška u jednoj od poruka.

Sapunica Delonovih, odnosno ljuti rat između braće i sestre, trajao je mesecima, a sve zbog ogromnog nasledstva filmske zvezde koje iznosi oko 300 miliona dolara. Braća Delon tvrde da je testament daleko povoljniji za njihovu sestru.

- Moja sestra naslediće 50 odsto celokupnog bogatstva mog oca. Moj brat ja smo ono što nazivamo rezervnim delom, tako da imamo po 25 odsto - rekao je Antoni.

Inače, iako nije zvanično potvrđeno, verovalo se da je Delon u poslednjim mesecima bolovao od limfoma, malignog oboljenja krvi, te da je njegovo zdravstveno stanje rapidno pogoršano u poslednjoj godini njegovog života.

Podsetimo, glumac je sina Antonija dobio u braku sa francuskom glumicom i manekenkom Natali Delon, a ćerku Anušku i sina Alena-Fabijena u vezi sa holandskom manekenkom Rozali van Bremen, piše Blic žena.

(Kurir.rs/ L. S.)