Филмска легенда Ален Делон преминуо је у 88. години, после дуге и тешке болести, а последњи месеци живота нису му прошли мирно, с обзиром на то да су његова деца водила прави рат.

Фото: Профимедиа

 

Тужне вести потврдило је његово троје деце, наводећи да је умро окружен њима, а упркос заједништву у последњим тренуцима, два брата и сестра месецима су водили прави рат око наследства, иако је Делон још увек био у животу.

 

 

Наиме, Ален-Фабијен Делон (29), најмлађи син Алена Делона, поднео је 22. децембра прошле године тужбу против своје сестре Анушке (33), оптужујући је да је искоришћавала слабо здравље њиховог оца. Потом је породична свађа ескалирала средином јануара, када је Антони Делон (59), најстарији син глумца, уз подршку већ поменутог Алена-Фабијена затражио званично испитивање Аленовог здравственог стања.

Подсетимо, Делон је 2019. имао тежак мождани удар, после ког је остао неспособан да се стара сам о себи.

Судски званичници послали су у суботу, 13. јануара, лекара у кућу Алена Делона како би утврдили његово стање, а на захтев његових синова. Међутим, Антони Делон за медије је оспорио и избор лекара и начин на који је вештачење објављено, тврдећи да је то учинио лекар опште праксе, а не лекар уписан на списак вештака Апелационог суда. Он је такође осудио присуство своје сестре Анушке током овог прегледа.

С друге стране, адвокат Алена Делона истакао је да је глумац сам донео одлуку о присуству своје ћерке, те је тврдио да он није изгубио луцидност, како су то тврдили његови синови, већ да је само био физички умањених способности, преноси "Ле Парисиен".

- Не слажем се с његовим синовима, који желе да га ставе под старатељство. Чини ми се да је то непотребно и гнусно. Кажем вам да је он још увек при себи. Ален Делон је мање способан него пре, али је још увек са нама -говорио је Кристоф Ајела, адвокат 88-годишњег глумца.

Спор због наследства од 300 милиона долара

Антони ту није стао са оптужбама на рачун своје сестре, већ је тврдио да је њему и Алену-Фабијену прећутала да је Делон пао на пет когнитивних тестова између 2019. и 2022. године. Такође, инсистирао је на томе да она жели да одведе њиховог оца у Швајцарску, чији је он држављанин био од 1999, против своје воље како би избегла "огроман порез" на наследство. Анушка је на тврдње одговорила да је имала жељу да оца одведе у Швајцарску само због бољег лечења, те да није ћерка коју занима очев новчаник.

Овде није крај драми; испливале су и СМС поруке из јула прошле године које је сестра размењивала са браћом, а кроз које се стиче утисак да њих двојица не желе да се Делон подвргава даљем лечењу, већ инсистирају да га окруже љубављу на породичном имању. С друге стране, Анушка је по сваку цену желела да њен отац настави са терапијама и лечењем.

- Морамо да будемо свесни да ако прекинемо лечење и нешто му се деси, то ће бити наша кривица - пише Анушка у једној од порука.

Сапуница Делонових, односно љути рат између браће и сестре, трајао је месецима, а све због огромног наследства филмске звезде које износи око 300 милиона долара. Браћа Делон тврде да је тестамент далеко повољнији за њихову сестру.

- Моја сестра наследиће 50 одсто целокупног богатства мог оца. Мој брат ја смо оно што називамо резервним делом, тако да имамо по 25 одсто - рекао је Антони.

Иначе, иако није званично потврђено, веровало се да је Делон у последњим месецима боловао од лимфома, малигног обољења крви, те да је његово здравствено стање рапидно погоршано у последњој години његовог живота.

Подсетимо, глумац је сина Антонија добио у браку са француском глумицом и манекенком Натали Делон, а ћерку Анушку и сина Алена-Фабијена у вези са холандском манекенком Розали ван Бремен, пише Блиц жена.

(Курир.рс/ Л. С.)