- Čuo sam se s Novakom kada je osvojio zlato na Olimpijskim igrama i kada je operisao koleno. Meni je zbog njegovog zlata toliko drago zato što znam koliko mu znači, znam koliko je hteo to da osvoji i način na koji je na kraju igrao to finale. Koliko je on pozitivno lud, može igrati u Los Anđelesu za četiri godine, ne bih se ja ništa čudio.

- Igrao je protiv momka 16 godina mlađeg od sebe, koji je brži i koji jače udara, a u tom finalu sve se okrene, nit je bio brži od njega, nit je jače udarao. U jednom trenutku je Novak izgledao mlađe od Alkaraza, zbilja kao da sam ga ja osvojio i svaka mu čast - kaže Ivanišević u intervjuu za Klix.

Osvrnuo se i na saradnju sa Đokovićem: - Novak je najveći teniser u istoriji i jedan od najvećih sportista u istoriji sporta. Od njega se puno može naučiti. Prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari. Nećemo o njima, ali sve se na kraju vrati u životu.

Foto: Profimedia

 

Ivanišević je procenio ko će vladati tenisom kada se Đoković (37) penzioniše: - Alkaraz nije dobar, nego je fenomenalan. Ne samo da je dobar teniser, nego je dobro stvorenje, pristojan zaista. Ne samo on, nego i Siner. To su dobri momci, ponizni, koji vole ovaj sport. Uvek su nasmejani i trebaće tenisu ovakva dva igrača.

- Novak će tu još biti i pitaće se za neke stvari, ali kad on ode, ova dvojica su jedno pet-šest koraka ispred svih i vladaće tenisom. Ipak, ne možemo porediti nikoga sa trojcem Rodžer Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković, pa ni njih dvojicu. To je glupo. Ova trojica su posebna. Takvih kao ova trojka neće nikada više biti.

Ivanišević će pratiti US Open, a navijaće za Đokovića. Očekuje ga u finalu: - Novak je željan, hoće da obori još rekorda, i meni je favorit. Ko će biti s njim u finalu, Siner ili Alkaraz, to ćemo videti.

BONUS VIDEO: