- Чуо сам се с Новаком када је освојио злато на Олимпијским играма и када је оперисао колено. Мени је због његовог злата толико драго зато што знам колико му значи, знам колико је хтео то да освоји и начин на који је на крају играо то финале. Колико је он позитивно луд, може играти у Лос Анђелесу за четири године, не бих се ја ништа чудио.

- Играо је против момка 16 година млађег од себе, који је бржи и који јаче удара, а у том финалу све се окрене, нит је био бржи од њега, нит је јаче ударао. У једном тренутку је Новак изгледао млађе од Алкараза, збиља као да сам га ја освојио и свака му част - каже Иванишевић у интервјуу за Klix.

Осврнуо се и на сарадњу са Ђоковићем: - Новак је највећи тенисер у историји и један од највећих спортиста у историји спорта. Од њега се пуно може научити. Прошао је у пет година, и ја с њим, пуно лоших ствари. Нећемо о њима, али све се на крају врати у животу.

Фото: Профимедиа

 

Иванишевић је проценио ко ће владати тенисом када се Ђоковић (37) пензионише: - Алкараз није добар, него је феноменалан. Не само да је добар тенисер, него је добро створење, пристојан заиста. Не само он, него и Синер. То су добри момци, понизни, који воле овај спорт. Увек су насмејани и требаће тенису оваква два играча.

- Новак ће ту још бити и питаће се за неке ствари, али кад он оде, ова двојица су једно пет-шест корака испред свих и владаће тенисом. Ипак, не можемо поредити никога са тројцем Роџер Федерер, Рафа Надал и Новак Ђоковић, па ни њих двојицу. То је глупо. Ова тројица су посебна. Таквих као ова тројка неће никада више бити.

Иванишевић ће пратити УС Опен, а навијаће за Ђоковића. Очекује га у финалу: - Новак је жељан, хоће да обори још рекорда, и мени је фаворит. Ко ће бити с њим у финалу, Синер или Алкараз, то ћемо видети.

БОНУС ВИДЕО: